TURSKA SUPERLIGA

Fenerbahče "vile pronosale" u nadoknadi: Džeki na nevjerovatan način poništen gol, a onda uslijedila scena o kojoj će se pričati

"Žuto-plavi" su se pobjedom na ovom susretu vratili na lidersku poziciju u prvenstvu

Edin Džeko. Platforma X

N. H.

24.2.2024

Fudbaleri Fenerbahčea slavili su u 27. kolu turske Superlige protiv Kasimpaše, našeg Harisa Hajradinovića, rezultatom 2:1, golom Batšuajija u samoj završnici.

Susret je u prvom dijelu bio poprilično usporen, a ekipe nisu uspijevale da probiju bedem. 

Najbolja prilika viđena je u samoj završnici. Kapiten reprezentacije BiH i "žuto-plavih" Edin Džeko je u sudijskoj nadoknadi pogodio nakon jedne odbijene lopte, a gol mu je poništen zbog nevjerovatnog ofsajda. 

Naime, VAR je pokazao da je Džeki samo peta bila u ofsajdu i da zbog toga nije uspio postići ovaj u neku ruku spektakularan gol. 

Kazna za to stigla je u 58. minuti, nakon jednog kornera kada je Džekson Porozo (Jackson) bio najviši, a udarcem glavom matirao golmana Livakovića. 

Mert Hakan Jandaš (Yandas), jedan od glavnih krivaca za primljeni pogodak, došao je na red da se iskupi. 

Sviran je slobodan udarac na ivici šesnaesterca, a onda je Jandaš preuzeo odgovornost i sjajno matirao golmana Kasimpaše. 

Scena o kojoj će se pričati je Džekin izlazak s terena. Izgledalo je kao da Džeko ponovo nije sretan zbog izlaska, pa je bh. reprezentativac odmahnuo rukom nekoliko puta prilikom izlaska s terena. 

Spas za istanbulskog velikana došao je u sudijskoj nadoknadi drugog dijela. Jedan od igrača Kasimpaše igrao je rukom u svom šesnaestercu. 

Mičiju Batšuajiju (Michy Batshuayi) je odbranio penal golman, ali lopta mu se perfektno odbila i onda je belgijski napadač volejom zakucati loptu u mrežu. 

Fenerbahče je sada ponovo prvi sa 70 bodova, jednim više od Galatasaraja koji ima utakmicu manje, dok je Kasimpaša 5. sa 39 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.