ŠPANSKA LA LIGA

"Kraljevi" na popravnom, a na Bernabeu stiže Realova legenda u ulozi kakvu nije imao 20 godina

Bit će to jako emotivan trenutak, rekao je iskusni defanzivac koji je dao i obećanje navijačima "Kraljeva"

Real Madrid: Čeka Sevilju. AP

E. Ć.

25.2.2024

Fudbaleri Real Madrida će večeras dočekati Sevilju u okviru 26. kola La Lige (21:00). 

Bit će ovo popravni za Madriđane nakon što su u prošlom kolu remizirali sa Rajo Valjekanom (1:1). 

Sevilja je stari rival, međutim ovaj duel će biti poseban po jednom. Naime, Serhio Ramos (Sergio) će ponovo igrati na Bernabeu, ali ovog puta ne u dresu Reala.

Četvrti svih vremena

Bit će to prvi put nakon 20 godina da Ramos zaigra na Bernabeu protiv Real Madrida. 

On je legenda kraljevskog kluba, sa 671 utakmicom je četvrti po broju nastupa za Real - više imaju samo Raul Gonzalez, Iker Kasiljas (Casillas) i Manolo Sančis (Sanchis).

- Mislim da će to biti jedinstven i jako emotivan trenutak za mene. U Realu sam proveo mnogo godina, upisao najvažnije trenutke svoje karijere. 

Imam divne uspomene na ljude, navijače, saigrače, sve... - rekao je Ramos i obećao da neće slaviti gol ukoliko ga postigne.

Molba za Hesusa Navasa

Kako su prenijeli španski mediji, Ramos će večeras biti kapiten Sevilje. Navodno je zamolio Hesusa Navasa (Jesus) koji nije imao ništa protiv da mu prepusti traku.

Podsjetimo, Ramos je iz Reala otišao na ljeto 2021. u PSG, a nakon dvije godine u Francuskoj vratio se u Sevilju iz koje je prethodno i stigao u Madrid.

Pamtit će se gol Atletiku

Dao je veliki broj golova, odigrao mnogo sjajnih partija za Real, ali će Ramos zauvijek kao jedan od najzaslužnijih za "La Decimu", jubilarnu desetu titulu Lige prvaka.

Gubio je Real od Atletika sve do 92:48, a onda je Luka Modrić izveo korner, a Ramos postigao gol. U produžecima je Real slomio gradskog rivala i na kraju slavio povratak na tron Evrope.

Čekao poziv Pereza

Inače, Ramos se do posljednjeg trenutka nadao pozivu predsjednika Real Madrida Florentina Pereza. Nade su mu porasle kada se Eder Militao povrijedio u avgustu.

Međutim, Perez nikada nije okrenuo Ramosov broj. Potom je Španac bio u pregovorima s Galatasarajem i saudijskim timovima. Onda se pojavila Sevilja i Ramos se odlučio vratiti u Andaluziju.

Perez i Ramos: Kako je počelo, a kako završilo. Platforma X

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.