NJEMAČKI STRUČNJAK

Bivši selektor Njemačke otkrio planira li na klupu Bajerna

Joakim Lev je sjedio na klupi reprezentacije Njemačke 15 godina

Lev: Osvojio Svjetsko prvenstvo s Njemačkom 2014. godine. PlatformaX

R. K.

26.2.2024

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joakim Lev (Joachim Low) izjavio je da ne planira na kraju sezone preuzeti Bajern Minhen, s kojim ga mnogi povezuju.

Zamjena za Tuhela

Klub iz Minhena nedavno je objavio da će se na kraju sezone rastati sa sadašnjim trenerom Tomasom Tuhelom (Thomas Tuchel).

Lev, koji je bio selektor Njemačke od 2006. do 2021. godine kaže da postoji razlog zašto ni ne razmišlja o radu u minhenskom klubu.

 - Vjerovatno postoje razlozi zašto neću da budem trener Bajerna - rekao je Lev.

Lev nije zainteresovan

 - Bajern vjerovatno nije zainteresovan za mene kao trenera, a ni ja nemam interes za Bajern. Ja sam dovoljno dugo bio selektor Njemačke. Ne dolazi u obzir u ovom trenutku da postanem trener u nekom njemačkom klubu. Skoro 17 godina sam putovao kroz ovu zemlju, bio na svim stadionima. Njemačka ima dobre klubove, ali oni ne predstavljaju dovoljnu motivaciju za mene - kazao je njemački stručnjak.

Bivši selektor "Elfa" ističe da se nije povukao iz fudbala.

 - Nisam se povukao iz fudbala, ali ću na kraju sezone vidjeti da li će biti nekih ponuda. Možda će neko da potraži kvalifikovanog trenera za selektora nacionalne reprezentacije. Vidjet ću šta će mi biti na raspolaganju - rekao je Joakim Lev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.