VELIKO IZNENAĐENJE

Njemački mediji tvrde: Jedna od opcija za klupu Bajerna je i trener koji je smijenjen prije manje od godine

Kao argument za smjenu su se tada naveli loši rezultati u domaćem prvenstvu, narušena atmosfera u svlačinici i loši odnosi sa upravom

Julian Nagelsman. AP Photo/Matthias Schrader

S. S.

27.2.2024

Nakon što je postalo i službeno da Tomas Tuhel na ljeto napušta klupu Bajerna, sve više se spekuliše oko toga ko bi ga mogao naslijediti.

Jedno od njih je ime Juliana Nagelsmana, koji je u martu prošle godine smijenjen, iako je Bajern tada bio prvi u ligi te "živ" u Ligi prvaka i Kupu Njemačke.

Loši rezultati

Kao argument za smjenu su se tada naveli loši rezultati u domaćem prvenstvu, narušena atmosfera u svlačinici i loši odnosi sa upravom.

Tada ga je naslijedio Tomas Tuhel, koji se nije proslavio na klupi Bavaraca. On je do kraja prošle sezone ispao iz Lige Prvaka i Kupa, a ligu je osvojio samo zahvaljujući kiksu Dortmunda u zadnjem kolu.

Loši rezultati su se samo nastavili ove sezone, pa se odlučilo za njegovu smjenu. Kako navodi njemački novinar i Bajernov insajder Kristian Falk (Christian) Nagelsman bi mogao zasjesti ponovo na klupu Bavaraca naredne sezone.

- Ono što sam čuo je da Julian Nagelsman definitivno razmišlja o povratku. Ta opcija dovela bi ga u iskušenje. Odmah nakon što ga je staro vodstvo izbacilo, vratio bi se natrag kroz ulazna vrata. A Julian Nagelsmann i Tomas Tuchel – to baš i nije najbolji odnos. Nagelsman bi se mogao osvetiti što mu je Tuhel iza leđa pregovarao s Bayjrnom dok je još bio trener.

Druga prilika

Upravo u upravi Bayerna krije se ključna stavka zašto ova mogućnost nije toliko nerealna. Naime, vodstvo Bajerna koje je smijenilo Nagelsmana, Oliver Kan i Hasan Salihamidžić, i samo je smijenjeno na kraju prošle sezone, a nova uprava spremna je pokajati se za nepravdu počinjenu Nagelsmanu te mu ponuditi drugu priliku.

Ipak, Falk navodi da je prva opcija za Bajern Čabi Alonso, koji ove sezone briljira na klupi Bajera iz Leverkuzena i sve je bliže osvajanju Bundeslige, a Nagelsman se navodi tek kao rezervna opcija.

Inače, Nagelsman trenutno vodi reprezentaciju Njemačke, a ugovor mu ističe nakon Eura ovog ljeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.