UŽASAVAJUĆE VIJESTI

Bivši igrač Arsenala i zvijezda švedske reprezentacije u komi

Zahvaćen je naizgled akutnom bolešću u vezi sa mozgom, koja nije posljedica samopovrijeđivanja, naveli su iz njegovog kluba

Kristofer Olson. AP

N. H.

27.2.2024

Švedski reprezentativac Kristofer Olson (Kristoffer Olsson), član dansko Midtjilanda, nalazi se u induciranoj komi u bolnici i na respiratoru. 

Ovu vijest je objavio njegov klub, odlučivši staviti tačku na spekulacije koje su se pojavile. 

- U pozadini sve češćih glasina i nagađanja o razlogu odsustva Kristofera Olsona osjećamo se prinuđenim da sa ovom objavom izađemo u javnost. Ovaj 28-godišnji reprezentativac Švedske izgubio je svijest u svom domu u utorak 20. februara i prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, gdje je hospitalizovan i na respiratoru - stoji u saopćenju i dodaje se:

- Kristofer Olson je zahvaćen naizgled akutnom bolešću u vezi sa mozgom, koja nije posljedica samopovrijeđivanja bilo koje vrste, niti je uzrok posljedica spoljnih faktora. Tim vodećih danskih medicinskih stručnjaka trenutno radi pod velikim pritiskom da postavi dijagnozu i započne pravi tretman.

- Od prijema, Kristofer je okružen svojom užom porodicom i dijelovima osoblja FK Midtjiland, a liječe ga specijalisti iz ove oblasti. FK Midtjiland hitno traži od javnosti da pokaže poštovanje i razumijevanje, kako bi Kristofer, porodica i ljekari dobili neophodan mir kako bi obezbijedili što bolji Kristoferov oporavak. Svi u klubu su naravno duboko pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću i naše misli i puna podrška za Kristofera.

Olson je u karijeri nastupao za Arsenal, AIK iz Štokholma, Krasnodar, Anderleh. Reprezentativac Švedske je od 2017. godine, a sa mladom reprezentacijom bio je prvak Evrope 2015. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.