IGRAČI SU GA "MRZILI"

Runi otkrio bizarnu rutinu Van Gala: Poslije me pitao kako da vrati svlačionicu, bilo je kasno

Runi je rekao da je pričao s Van Galom, te mu objasnio kako to smeta igračima

Runi i Van Gal: Sarađivali dvije godine. Platforma X

E. Ć.

27.2.2024

Proslavljeni nizozemski stručnjak Luj van Gal (Louis van Gaal) je daleko od fudbalskih terena. Boluje od agresivnog raka zbog kojeg se morao povući sa selektorske pozicije u Nizozemskoj.

Ovaj 73-godišnji stručnjak je ostvario vrhunsku trenersku karijeru. Vodio je Ajaks, Barcelonu, AZ, Bajern Minhen, Mančester junajted, te tri puta reprezentaciju Nizozemske.

Van Gal je imao svojih bizarnih rutina, a jednu takvu otkrio je Vejn Runi (Wayne Rooney). Nizozemac je bio trener Junajteda od 2014. do 2016., a legendarni napadač "Đavola" ispričao je anegdotu zbog koje su igrači Junajteda "mrzili" Van Gala.

- Svaki dan nakon što završiš trening, ideš jesti. Poredani su stolovi, pored vas je stručni štab, ali morao si čekati Van Gala da pojede svoje.

Onda kada završi s jelom, držao je govore. Svaki put. Poslije toga bi uvijek rekao "želim razgovarati s ova četiri igrača".

I tako imaš četiri igrača koja čekaju ispred njegovog ureda. Ulazili bi jedan po jedan i razgovarali s njim. U biti, kada završiš trening moraš provesti tu četiri sata - ispričao je Runi.

Runi je rekao da je pričao s Van Galom, te mu objasnio kako to smeta igračima. Nije ga poslušao, ali Nizozemac mu se poslije obratio s pitanjem kako da vrati svlačionicu.

- Već tada bilo je kasno - dodao je Runi.

Van Gal je 2016. napustio Old Traford, a na njegovo mjesto stigao je Žoze Murinjo (Jose Mourinho).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.