ATRAKTIVNA IGRAČICA

Ališa Leman: Dobro je što ljubav mog života i ja igramo za isti klub

Rijetko izlazim, ali mi se i dalje fanovi obraćaju na ulici, no to je normalno, rekla je reprezentativka Švicarske

Leman: Igra šest godina u Engleskoj. Instagram

E. Ć.

27.2.2024

Atraktivna igračica i jedna od najpoznatijih fudbalerki Ališa Leman (Alisha Lehmann) govorila je za švicarske medije, otkrivši nekoliko zanimljivih detalja o svom životu.

Igračica Aston Vile je otkrila kako je tek sada, poslije šest godina priznata kao fudbalerka. Osim toga, navela je i kako rijetko izlazi van jer je fanovi uvijek prepoznaju.

- Imam osjećaj da sam konačno prepoznata kao fudbalerka, prije nekoliko godina stvari su bile drugačije. Igram u Engleskoj već šest godina i ljudi počinju da shvataju da sam prije svega profesionalna fudbalerka, to je ono što radim svaki dan - ispričala je za "Blick". 

Navela je kako ne voli živjeti sama, te da je bila sretna kada joj je saigračica Noele Maric (Noelle Maritz) postala cimerka.

- Rijetko izlazim, ali mi se i dalje fanovi obraćaju na ulici, no to je normalno, želimo da nas navijači prepoznaju i da redovno dolaze na naše utakmice - dodala je ona.

Zanimljivo, Ališa Leman je u vezi s brazilskim fudbalerom Daglasom Luizom (Douglas), koji također igra za Aston Vilu.

- Očigledno je pozitivno i super to što oboje igramo za isti klub, ali nisam zbog toga s njim - rekla je kroz smijeh za švicarski "Blick".

Inače, Ališa Leman je karijeru započela u Jang Bojsu. Igrala je za Vest Hem, Everton, a od 2021. je članica Aston Vile. Za reprezentaciju Švicarske je sakupila 49 nastupa i postigla osam golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.