BARAŽ LIGE NACIJA

"Zmajice" danas protiv Švedske: U Štokholm su stigle samo s jednim ciljem

Šveđanke, koje su na minulom Svjetskom prvenstvu osvojile bronzu, opravdale su ulogu favorita u Zenici i slavile sa 5:0

"Zmajice": Žele popraviti utisak nakon prvog meča. N/FSBiH

E. Ć.

28.2.2024

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra revanš utakmicu baraža za UEFA A Ligu nacija sa Švedskom.

Šveđanke, koje su na minulom Svjetskom prvenstvu osvojile bronzu, opravdale su ulogu favorita u Zenici i slavile sa 5:0.

Selektorica "Zmajica" Samira Hurem je uoči današnje utakmice rekla kako je bh. timu dvomeč sa Švedskom došao kao nagrada za odlične utakmice jesenas u Ligi nacija.

Ostaje žal

- Ovo je mlad tim koji kroz susrete s timovima iz vrha svjetskog fudbala može samo da napreduje. U Zenici smo bili borbeni, uložili smo mnogo truda i zbog toga nam je sigurno žao što je rezultat bio previsok. 

Međutim, mi smo na svom putu, trudimo se da konstantno napredujemo i iz ovih utakmica možemo imati samo benefite. S tim u vezi, očekujem da i danas pokažemo želju i zalaganje. Ove igračice će sigurno pružiti svoj maksimum na terenu - rekla je Hurem.

Slično razmišlja i naša reprezenativka Marija Aleksić.

Uživati u svakom trenutku

- Naša ekipa je jedna od mlađih na ovim prostorima tako da nam igranje s trećom reprezentacijom svijeta u Švedskoj sigurno predstavlja jednu od najznačajnijih utakmica karijere. 

Možemo mnogo toga da naučimo od njih, a sam pristup prema ženskom fudbalu u Švedskoj pokazuje i činjenica da su sve karte za današnji meč rasprodate. Imali smo mnogo dobrih situacija na prethodnoj utakmici i planiramo njih da ponovimo, a ono što je bilo loše da popravimo. 

Želimo da uživamo u svakom trenutku današnjeg dana i da damo sve od sebe da što bolje odigramo meč, to je ono što sigurno mogu da obećam - poručila je Aleksić.

Utakmica u Štokholmu se igra s početkom od 18:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.