ITALIJANSKO PRVENSTVO

Video / Inter deklasirao Atalantu s 4:0

Inter je ovom pobjedom zadržao prednost od 12 bodova ispred drugoplasiranog Juventusa

Detalj s utakmice. Platforma X

H. J. I.

29.2.2024

Inter je nastavio dominirati u italijanskom prvenstvu. Ekipa Simonea Inzaghija pobijedila je Atalantu 4:0, s tim da je i promašila penal. Golove su zabili Matteo Darmian, Federico Dimarco, Lautaro Martinez i Davide Frattesi. Inter je ovom pobjedom zadržao prednost od 12 bodova ispred drugoplasiranog Juventusa i gotovo je sigurno da će osvojiti još jednu titulu. 

Utakmica je počela pomalo uznemirujuće za Inter. Charles De Ketelaere je pogodio u 12. minuti, no VAR mu je poništio pogodak. Inter je do poluvremena vodio 2:0. Najprije je u 26. minuti zabio Darmian, a onda i u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Lautaro Martinez. Bio je to 26. pogodak Argentinca u sezoni, sjajno je pogodio lijevom nogom s 20 metara, a golman Atalante Marco Carnesecchi samo je pogledom ispratio let lopte.

Mogao je Lautaro u 54. minuti i do drugog pogotka, ali mu je Carnesecchi odbranio penal. Srećom po Inter naletio je na odbijenu loptu Dimarco i poslao je u mrežu za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Davide Frattesi u 72. minuti.

Frattesi je ušao u igru u 62. minuti, deset minuta kasnije postigao pogodak nakon čega je zbog povrede napustio teren. Mario Pašalić je odigrao cijeli susret za gostujući sastav kojem je ovo bio prvi poraz u posljednjih 11 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.