PREKINUO ŠUTNJU

Pogba se oglasio nakon suspenzije zbog dopinga: Šokiran sam

Bio je pozitivan na testu koji je obavljen nakon Juventusove pobjede protiv Udinezea (3:0) na otvaranju Serije A 20. avgusta

Pogba: Žalit će se na ovu odluku. Platforma X

E. Ć.

29.2.2024

Fudbaler Juventusa i reprezentacije Francuske Pol Pogba (Paul, 30) se oglasio nakon vijesti da je zbog dopinga suspendovan na četiri godine.

Pogba je najavio da će se žaliti Arbitražnom sudu za sport, nakon što je danas objavljeno kako je odobren zahtjev sportskog tužitelja za 4-godišnju zabranu Pogbi.


- Danas sam obaviješten o odluci Italijanskog nacionalnog suda za borbu protiv dopinga (NADO Italia) i vjerujem da je presuda pogrešna.

Tužan sam, šokiran i slomljen jer mi je sve što sam izgradio u mojoj profesionalnoj igračkoj karijeri oduzeto. Kao posljedica najavljene odluke, žalit ću se pred sudom arbitraže za sport.

Kad budem oslobođen zakonskih ograničenja, cijela priča će postati jasna, ali nikada nisam svjesno ili namjerno uzimao bilo kakve suplemente koji bi kršili antidopinške propise - poručio je Pogba.

Podsjetimo, Pogba je bio pozitivan na testu koji je obavljen nakon Juventusove pobjede protiv Udinezea (3:0) na otvaranju Serije A 20. avgusta.

Kod fudbalera je test otkrio testosteron, hormon koji povećava izdržljivost sportaša. Pogba je je tada bio zamjena i nije ulazio u igru na toj utakmici. Pozitivan je bio i drugi uzorak urađen u oktobru.

Pol Pogba je u svojoj karijeri igrao za Mančester junajted i Juventus, s kojim ima ugovor do ljeta 2026. godine. 

Za reprezentaciju Francuske, s kojom je bio prvak svijeta 2018. godine, odigrao je 91 utakmicu i dao 11 gol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.