TRENER ŠIROKOG BRIJEGA

Skender: Idemo prema naprijed, želimo pobjedu u Konjicu

Šef stručnog štaba Dino Skender istakao je kako među igračima vlada pozitivna atmosfera i veliko zajedništvo

Sa konferencije za medije. NK Široki Brijeg

FENA

1.3.2024

Igrači Širokog Brijega u sklopu 21. kola nogometne Premijer lige BiH gostuju kod Igmana u Konjicu, a utakmica će se odigrati u subotu, 2. marta, na Gradskom stadionu s početkom u 13 sati.

Šef stručnog štaba Dino Skender istakao je kako među igračima vlada pozitivna atmosfera i veliko zajedništvo, saopćeno je iz NK Široki Brijeg.

Teško gostovanje

- Imamo dobru bazu koju smo postavili maksimalnim učinkom na početku ove polusezone. Idemo prema naprijed. Otpočetka pričam kako je naš cilj biti bolji i kvalitetniji iz sedmice u sedmicu, iz utakmice u utakmicu. Nema razloga ne nastaviti tim tempom - kazao je Skender.

Dodao je kako ih očekuje teško gostovanje.

- Znamo da nas čeka teška i specifična utakmica, ali moramo takve utakmice rješavati u svoju korist ako želimo biti ozbiljna momčad. Želimo pobjedu u Konjicu. Vjerujem kako ćemo na terenu pokazati dobru igru i doći do tri boda - dodao je Skender.

Na dispoziciji za utakmicu u Konjicu trener "Plavo-bijelih" ima gotovo sve igrače, osim nedovoljno oporavljenih Tomislava Adolfa Tomića i Sirilea Kpana, a u konkurenciji će biti i Mateo Mužek koji je stekao pravo nastupa.

Povratak na teren

Novinarima se obratio i krilni napadač Ilija Bagarić koji se zbog povreda nije naigrao u prvom dijelu sezone, ali sada je zdrav i spreman.

- Nestrpljivo sam čekao povratak na teren. Sjajno smo počeli drugi dio sezone i želimo nastaviti u tom ritmu, ali moram naglasiti kako nema mjesta opuštanju i euforiji. Slavili smo u dva derbija i to je donijelo pozitivno ozračje među igrače i navijače. No, sada isključivo gledamo prema utakmici protiv Igmana u kojoj želimo pobjedu. Moramo biti fokusirani na terenu, ponoviti pristup iz prošlih utakmica i onda se nemamo čega plašiti - kazao je Bagarić.

Utakmicu iz Konjica direktno će prenositi Arena Sport TV, a glavni sudac ovog meča je Darko Gedžić iz Brčkog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.