PRVA LIGA FBIH

"Bomba" za kraj prijelaznog roka u Tešnju: Stigao bivši fudbaler Željezničara

Trofejni igrač "sletio" na Luke i u nastavku sezone će braniti boje TOŠK-a, poručili su iz kluba

Kerla i Mujčić. Facebook

E. Ć.

5.3.2024

Bivši fudbaler Željezničara Semir Kerla vratio se u bh. fudbal i potpisao ugovor s federalnim prvoligašom TOŠK-om iz Tešnja.

- Za kraj prijelaznog roka predstavljamo vam veliko pojačanje našeg kluba za proljetni dio sezone Prve lige Federacije BiH. Trofejni igrač "sletio" na Luke i u nastavku sezone će braniti boje TOŠK-a - navodi se u objavi kluba.

Kerla je ugovor potpisao u klupskim prostorijama u prisustvu predsjednika NK Tošk Edina Mujčića.

Semir je rođen 26. septembra 1987. godine, igra na poziciji štopera, a u naš klub stiže iz ekipe FC Doxa Katokopias sa Kipra. Semir je dobro poznato ime u bosanskohercegovačkom fudbalu, a u svojoj bogatoj karijeri još je nastupao i za FC Panseraikos (Grčka), MŠK Žilina (Slovačka), FC Žalgiris Vilnius (Litvanija), FK Suduva Marijampole (Litvanija), FC Irtiš Pavlodar (Kazakhstan) te FK Željezničar Sarajevo. 

- Semir je u svojoj karijeri osvojio veliki broj trofeja te odigrao mnoštvo velikih utakmica i nema sumnje da će svojim iskustvom predstavljati veliko pojačanje za naš klub. Semiru želimo dobrodošlicu u naš grad i klub, te mnogo sreće i uspjeha u dresu našeg TOŠK-a - poručili iz TOŠK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.