ALEKSANDAR PAVLOVIĆ

Veliki talent odbio Srbiju: Bajernova zvijezda prihvatila poziv Njemačke

Delegacija naših susjeda pokušala ga je nagovoriti da zaigra za njihovu A reprezentaciju, ali on nije zainteresiran

Aleksandar Pavlović. Platforma X

N. H.

6.3.2024

Zvijezda u nastajanju minhenskog Bajerna Aleksandar Pavlović u budućnosti želi igrati za reprezentaciju Njemačke, iako ima mogućnosti nastupa i za selekciju Srbije. 

Delegacija naših susjeda pokušala ga je nagovoriti da zaigra za njihovu A reprezentaciju, ali je taj prijedlog odbijen prema pisanju njemačkog novinara Floriana Pletenberga (Plettenberg). 

- Selektor seniorske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsman (Nagelsmann) ne planira zvati 19-godišnjeg vrhunskog talenta za prijateljske utakmice protiv Francuske i Nizozemske, no nastavit će pratiti njegov razvoj - napisao je Pletenberg na Platformi X, pa dodao: 

- Pavlović će dobiti prvo poziv u U21 reprezentaciju Njemačke za utakmice protiv Kosova i Izraela zbog čega je jako sretan i ponosan te će definitivno prihvatiti poziv, kako bi se preporučio Nagelsmannu. Fudbalski savez Srbije je također želio dovesti Pavlovića pod svoju zastavu, no on želi igrati samo za Njemačku u budućnosti. 

Pavlović je dijete bavarskog velikana, a ove sezone je u svim takmičenjima sakupio 14 utakmica za Bajern. U posljednjim sedmicama se iskristalisao kao jedan od glavnih igrača u postavi njemačkog stručnjaka Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.