DELEGIRANE SUDIJE

Peljto dijeli pravdu na derbiju kola, Gigović sudi Sarajevu

U Ugljeviku, na utakmici Zvijezde 09 i Željezničara sudit će Topuzović

Peljto: Sudi Zrinjskom i Borcu. FK Borac

E. Ć.

7.3.2024

Utakmice 22. kola Wwin lige BiH se igraju u tri dana, program počinje u subotu, a završava u ponedjeljak. Na rasporedu je šest utakmica, a Fudbalski savez BiH delegirao je službena lica.

Derbi kola koji će u nedjelju u Mostaru igrati Zrinjski i Borac sudit će naš najbolji sudija Irfan Peljto (Sarajevo). Pomagat će mu Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Amir Kadić (Sarajevo), dok će četvrti sudija biti Ermin Sivac (Zenica).

Kolo kreće subotnjim duelom u Čitluku između Širokog Brijega i Sloge Meridiana koji se igra u 13:00 sati. 

Pravdu u ovom duelu dijelit će Dragan Petrović (Banja Luka), a asistirat će mu Aleksandar Cmiljanić (Laktaši) i Jure Musa (Čitluk). Četvrti sudija je Mateo Musa (Čitluk).

Od 16:00 sati snage će odmjeriti GOŠK i Posušje, a sudit će Darko Gedžić (Brčko). Pomagat će mu Marko Perić i Davor Beljo iz Mostara, dok je četvrti sudija Dražen Marić (Bijeljina).

Sarajevo i Igman igraju od 18:30 sati. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), pomoćnici su Sreten Udovičić (Prijedor) i Davor Vukašinović (Rogatica), a četvrti sudija je Luka Bilbija (Prijedor).

Nedeljni program otvaraju Zvijezda 09 i Željezničar koji se sastaju u 14:00 sati. Pravdu će dijeliti Elvedin Topuzović (Tuzla), a asistenti su Amer Macić (Mostar) i Tarik Mulasmajić (Tešanj), te četvrti sudija Sabrija Topalović (Zenica).

Posljednju utakmicu ovog kola igraju Velež i Tuzla City u ponedjeljak od 18 sati.

Na centru će se naći Antonio Tomić, sudija iz Kreševa, a pomagat će mu Josip Čolić (Kupres) i Davor Maksimović (Doboj), dok je četvrti sudija Frano Jelić (Široki Brijeg).

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.