BH. FUDBALSKI TRENER

Edin Prljača nastavlja karijeru u Indoneziji

Prljača je tokom svoje karijere bio i sportski direktor Čelika i Olimpika, te direktor Sarajeva

Edin Prljača. Facebook

N. H.

9.3.2024

Bosanskohercegovački fudbalski trener Edin Prljača (52) otputovao je u Indoneziju, gdje će se na klupi prvoligaša PSS Slemen-a pridružiti Risti Vidakoviću i njegovim pomoćnicima Esadu Selimoviću i Anelu Hidiću (kondicioni trener).

Nakon Kine (Guangžu od 2007. do 2009.), Gane (Accralions 2018.-2019.) i Kuvajta (Al Arabi - 2022.-2023.), Indonezija će biti četvrta država gdje će raditi nekadašni šef struke zeničkog Čelika, Travnika i sarajevskog Olimpika. 

Također, Prljača je tokom svoje karijere bio i sportski direktor Čelika i Olimpika, te direktor Sarajeva, a kao trener radio je i na Koševu, u mostarskom Veležu, ali i našoj "A" i U-21 reprezentaciji.

Nema sumnje da će njegovo dugogodišnje iskustvo dobro doći Vidakovićevom stručnom štabu u borbi za opstanak u indonezijskoj eliti. 

Naime, nakon 28. kola indonezijske Lige 1 PSS Slemen se nalazi na 15. mjestu sa 31 bodom i ima samo tri boda više od šesnaestoplasirane Persite, koja se nalazi na mjestu koje vodi u Drugu ligu. Sedamnaestoplasirana Bhayangkara FC ima 19 bodova, a osamnaestoplasirani Persikabo 1973 dva boda manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.