ZALUDIO EVROPU

Najmoćniji fudbalski bh. agent Nermin Čengić za "Avaz": Klubovi u redu čekaju za Demirovića, želi igrati Ligu prvaka

Dokazao je o kakvom se golgeteru radi, rekao je Čengić. Računajući golove i asistencije, od njega je u Bundesligi bolji samo Hari Kejn

Čengić s Pjanićem i Demirovićem. Facebook

10.3.2024

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović briljira ove sezone. "Zaludio" je Nijemce, o njemu pišu Španci, a svakom pogotku i dobroj utakmici najviše se raduju u njegovoj domovini – Bosni i Hercegovini.

Od ove sezone je kapiten Augsburga, a računamo li golove i asistencije, od Demirovića (14 golova i osam asistencija) je u Bundesligi bolji jedino Bajernov Hari Kejn (Harry Kane, 36). Nema sumnje da će se naljeto za Demirovića boriti brojni klubovi, a s kim je bolje bilo razgovarati o tome nego s Nerminom Čengićem, najmoćnijim bh. agentom i čovjekom koji sarađuje s Ermedinom od njegovih najmlađih dana.

Raskošni talent

- Ermedin ove sezone demonstrira sav svoj raskošni talent, taktičku i fizičku nadmoć. Dokazao je o kakvom se golgeteru radi. Mnogi evropski klubovi su već sad stali u red da bi ga pokušali dovesti u svoje redove za narednu sezonu.

Međutim, Ermedin će pažljivo izabrati svoju sljedeću destinaciju i svakako taj budući klub će morati da izdvoji pozamašnu sumu za obeštećenje koje će njegov sadašnji tim tražiti. Važno je napomenuti, Ermedin će izabrati klub koji će se takmičiti u Ligi prvaka i konačno moći će pokazati svoje kvalitete u elitnom takmičenju – rekao je Čengić na početku razgovora za „Dnevni avaz“.

Zadatak da radi na transferu našeg sjajnog napadača dobila je agencija ROOF u dogovoru sa Ermedinovim ocem Nihadom, te Čengićem koji je uz Demirovića skoro od najmlađih dana.

- Ja sam upoznao Ermedina i njegovu divnu familiju još prije osam godina. Zajedno sa njima sam mu trasirao put prema velikoj evropskoj fudbalskoj sceni. Mišljenja sam da smo sada tek na pola puta iz razloga jer Ermedin ima još mnogo prostora za napredak u karijeri – kazao je Čengić.

Demirovića i njegove reprezentativne kolege uskoro očekuje polufinale baraža za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine (21. marta). Čengić je optimističan, vjeruje u Demirovića, ali i ostale „Zmajeve“.

Demirović: Igra fantastičnu sezonu. Facebook

Pjanić je bitan

- Iako igramo protiv reprezentacije čiji igrači igraju u vrhunskoj formi u elitnim klubovima širom Evrope, nemam ni najmanju dilemu da i mi imamo sjajne igrače koji su spoj iskustva i mladosti tako da pred sjajnom zeničkom publikom pobjeđujemo sigurno i idemo u finale – istakao je on.

Osim Demirovića, Čengić vrlo dobro poznaje Miralema Pjanića. Radio je na nekoliko transfera „Malog princa“, a govorio je o važnosti Pjanića za reprezentaciju. Često je Miralem bio kritikovan zbog nastupa u državnom dresu, reklo bi se uglavnom neopravdano.

- Miralem Pjanić je na svojoj poziciji nešto najbolje što je ova država ikad imala. Teško da će neko u skorijoj budućnosti ponoviti njegove uspjehe u klubovima kao što su Juventus, Barcelona, Roma, Lion.

Pjanić je trenutno na vrhuncu takmičarske forme, u toku sezone u domaćem prvenstvu Emirata, i do nedavno učesnik azijske Lige prvaka. Sigurno će sa svojim znanjem i iskustvom doprinijeti našem eventualnom odlasku na Euro. Kritičara je uvijek bilo i uvijek će ih biti – poručio je Nermin Čengić za „Dnevni avaz“.

Pjanić: Nešto najbolje što je BiH ikada imala. Facebook

Već 25 godina u poslu

Nermin Čengić je fudbalski agent već 25 godina. Svi vide blještavilo ovog posao, odlaske na utakmice, druženje s poznatim igračima, ali sve to ima drugu stranu medalje – mnogo je odricanja.

- Da bi bili konstantno u vrhu elitnog fudbala, potrebno je da se odreknete mnogih stvari, kao i da ulažete u vlastita poznanstva. Konstantno ste na putovanjima i česta je odsutnost od familije i prijatelja. Ali bez velikih odricanja i ulaganja, nema ni velikih rezultata. Međutim, uživam u svakoj sekundi ovog posla – izjavio je Čengić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.