PREMIJERŠIP

Čelzi slavio u reviji eurogolova na Stamford Bridžu: Mudrik pogodio pred susret sa BiH

Čelzi je nakon ovog kola 11. sa 39 osvojenih bodova, dok je Njukasl na poziciji iznad sa bodom više osvojenim

Čelzi: Dobra predstava u napadu. AP

N. H.

11.3.2024

Fudbaleri Čelzija su u sjajnom susretu slavili protiv Njukasla rezultatom 3:2 i tako zatvorili 28. kolo engleskog Premijeršipa.

Čelzi je poveo već u 6. minuti nakon što je poslije udarca Kola Palmera (Cole) senegalski napadač Nikolas Džekson (Jackson) majstorski loptu petom preusmjerio u mrežu nemoćnog Dubravke. 

Poravnanje je donio Aleksander Isak (Alexander) pred sami kraj prvog dijela. Šveđanin je nezaustavljivim udarcem matirao golmana Petrovića. 

Drugo poluvrijeme je donijelo još uzbuđenja, ali "Plavci" su se pokazali kao dominantniji tim većim dijelom. 

U 57. minuti je ponovo Palmer u centru pažnje. Sjajni ofanzivac Čelzija je loptu primio između linija na nekih 20 metara od gola, a onda u centimetar preciznim udarcem donio novu prednost ekipi. 

Na nedostižnu prednost došli su u 76. minuti, kada je poslije jedne akcije Mihajlo Mudrik, ukrajinski krilni napadač kojeg ćemo gledati uskoro i u Zenici na utakmici protiv selekcije BiH, izašao sam pred Dubravku, predriblao ga, a onda i zatresao mrežu. 

Konačni rezultat je postigao Džejkob Marfi (Jacob Murphy) u samom finišu susreta sjajnim udarcem, ali "Svrake" nisu mogle više od toga. 

Čelzi je nakon ovog kola 11. sa 39 osvojenih bodova, dok je Njukasl na poziciji iznad sa bodom više osvojenim. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.