AZIJSKA LIGA PRVAKA

Kraj za Al Nasr, meč obilježio šokantan promašaj Ronalda

Portugalac se obrukao, pa spašavao Al Nasr, ali nije mogao sam

Ronaldo: Kraj za Al Nasr u azijskoj Ligi prvaka. Eurosport

12.3.2024

Fudbaleri Al Aina plasirali su se u polufinale azijske Lige prvaka poslije eliminacije Al Nasra nakon penala (5:4 ukupno).

Jedan od tragičara favorizovanog Al Nasra bio je Kristijano Ronaldo (Cristiano). Al Ain je u prvoj utakmici slavio s 1:0, a u revanšu je odlično krenuo - vodio je rezultatom 2:0. U finšu prvog dijela Garib (Ghareeb) je smanjio na 1:2.

Nevjerovatan promašaj

Na startu drugog poluvremena Eisa je dao autogol za 2:2, a onda promašaj karijere Ronalda. Odbila mu se lopta, a on je na svega nekoliko metara od gola poslao pored stative.

Promašaj Ronalda pogledajte OVDJE.

Ipak, Al Nasr je uspio doći do trećeg gola u 72. minuti. Aleks Teleš (Alex Telles) je pogodio iz slobodnjaka, te se otišlo u produžetke.

Nakon osam minuta igre u nastavku, Al Nasr ostaje s igračem manje poslije isključenja Jahje. Brzo to kažnjava Al Ain koji preko Al Šamsija (Shamsi) dolazi do novog vodstva.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Ronaldo je u 118. izborio penal i pogodio za 4:3, a pobjednika su odlučivali jedanaesterci.

Katastrofalni penali

A onda krah Al Nasra. Od četvorice izvođača pogodio je samo Ronaldo, a promašivali su Marcelo Brozović, Aleks Teleš i Otavio.

Na drugoj strani bili su precizni Rahimi, Kaku i Al Šamsi. Al Ain će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Al Hilala i Al Itihada. Al Hilal ima prednost iz prvog meča od 2:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.