NAPRAVIO HAOS NA KOŠEVU

Ko je Mateo Musa: Sudiju iz Čitluka prate razni aferimi iz prošlosti

Smatramo da ovakvom sudiji nije mjesto u fudbalu, a pogotovo ne u najvišem takmičenju u Bosni i Hercegovini, naveli su ranije iz Željezničara

Musa: U centru pažnje. N. Šaljić / Avaz

13.3.2024

Pravi haos viđen je na stadionu Asim Ferhatović Hase, a glavni krivac za to je sudija Mateo Musa iz Čitluka.

Kontroverzni sudija iz Čitluka je svojim odlukama izrevoltirao sve u taboru Sarajeva do te mjere da su se igrači i stručni štab Bordo tima pokupili i otišli u svlačionicu.

Na teren je ušao i predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić, koji je na putu do tunela kratko zastao kod sudije Muse, valjda da ga pogleda u oči. 

Mirvić zastao kod Muse. Screenshot / ArenaSport

Ali avaj. Nije ovo prvi put da sudija Musa skrene pažnju na sebe svojim odlukama. Njegovi aferimi prate ga još od ranije.

On je u oktobru prošle godine sudio ligaški duel Borca i Sarajeva (1:1), kada su Banjalučani došli do gola iz ofsajda u nadoknadi meča. Ofsajd, koji bi i laiku bio očit.

U novembru 2019. godine je oštetio Zvijezdu 09 u utakmici protiv Tuzla Cityja (0:1). Nije pokazao crveni karton golmanu Tuzla Cityja u 4. minuti.

U maju 2023. oštetio je Tuzla City. Na gostovanju Tuzlaka kod Leotara (3:2) pokazao im je čak sedam žutih kartona, isključio Eldina Hasanbegovića i "naginjao" na stranu Trebinjaca.

Detalj s meča Leotara i Tuzla Cityja. Screenshot

Dvije godine ranije, tačnije u martu, Željezničar je žestoko reagovao na suđenje Muse protiv Olimpika (0:1).

"Plavi" s Grbavice su tada tražili suspenziju sudije iz Čitluka.

- Smatramo da ovakvom sudiji nije mjesto u fudbalu, a pogotovo ne u najvišem takmičenju u Bosni i Hercegovini - poručili su tada iz FK Željezničar.

Mateo Musa rođen je 9. maja 1991. godine u Čitluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.