BUNDESLIGA

Demirović i Augsburg u sjajnoj seriji, Hari Kejn postavio rekord

Englez je postao prvi fudbaler koji je dao 31 gol u premijernoj sezoni u Bundesligi ikada

Kejn: Nevjerovatna forma. Platforma X

E. Ć.

16.3.2024

Fudbalski reprezentativac BiH Ermedin Demirović je sa svojim Augsburgom došao do bitne pobjede u okviru 26. kola Bundeslige, a kolo je obilježio i Hari Kejn (Harry Kane).

Augsburg je pobijedio kao gost Volfsburg nakon preokreta rezultatom 3:1. Demirović je kao kapiten predvodio svoj tim, a blistao je hrvatski fudbaler Kruno Jakić s dva postignuta gola.

Volfsburg je poveo u 9. minuti preko Vimera (Wimmer), ali se isti igrač kasnije pretvorio u tragičara jer je dobio crveni karton u samom finišu prvog dijela.

Augsburg se vratio preko Majera u nadoknadi, a Jakić je pogađao u 61. i 79. minuti. Demirović i društvo su se četvrtom uzastopnom pobjedom probili na 7. mjesto.

Uzbudljivo je bilo i u duelu Darmštata i Bajerna u kojem su Bavarci slavili s 5:2.

Rekord je postavio Hari Kejn (Harry Kane) koji je postao prvi fudbaler koji je dao 31 gol u premijernoj sezoni u Bundesligi ikada.

Darmštat je poveo u 28. preko Skarkea, a onda je uslijedio preokret Bajerna golovima Musiale u 36. i Harija Kejna u 45. minuti.

Musiala je dao još jedan gol u 64., a u strijelce su se upisali i Gnabri u 74., te Tel u 93. minuti. Konačnih 2:5 postavio je Vilhelmson u petoj minuti nadoknade.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.