FUDBALER DINAMA

Nakon što je odbio poziv BiH: Petar Sučić dobio pravo nastupa za Hrvatsku

Kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina, rekao je

Petar Sučić. Luka Stanzl / PIXSELL

S. S.

20.3.2024

Međunarodna nogometa federacija (FIFA) donijela je pozitivnu odluku o promjeni fudbalskog državljanstva Petra Sučića, koji je tako stekao pravo nastupa za Hrvatsku, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Mladi 20-godišnji veznjak zagrebačkog Dinama nedavno je objavio svoju odluku o želji da brani hrvatske boje, a sada je dobio i službenu dozvolu krovne fudbalske organizacije.

Sučić je tokom proteklih nekoliko godina nastupao za U-19 i U-21 nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine, a HNS je pripremio potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te je dostavio FIFA-i na odobrenje.

- Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio fudbalski razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju - poručio je Sučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.