SERGEJ REBROV

Selektor Ukrajine: Došli smo pokazati svijetu da smo živi, prošle noći je 330 raketa palo na naše gradove

Bio je to težak meč, kao što smo i očekivali, rekao je Rebrov nakon utakmice

Rebrov: Čestitam i BiH. N. Šaljić / Avaz

E. Ć.

22.3.2024

Selektor Ukrajine Sergej Rebrov (Sergiy) izjavio je nakon pobjede nad fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Zenici (2:1) kako je "ova utakmica pokazala njihov karakter".

- Danas smo igrali protiv jake ekipe, Bosna i Hercegovina je promijenila formaciju i bilo nam je jako teško prolaziti kroz tu odbranu. Bio je to težak meč, kao što smo i očekivali. Uveli smo drugog napadača i mislim da je to jako pomoglo. Čestitam i timu BiH - rekao je Rebrov.

Rebrov je kazao da su u posljednjih 15 minuta kreirali prilike i da su ukrajinski igrači pokazalo mnogo želje.

Govoreći o važnosti pobjede za narod u Ukrajini izložen ratu i napadima, Rebrov je kazao da je njihov cilj bio večeras pokazati da "su još tu da se bore, protiv Rusije, svaki dan su svaki dan su napadi, a naša misija je da pokažemo da smo još živi".

- Prošle noći je palo 330 raketa na naše gradove, i svaki dan rakete dolaze. Naša misija ovdje je bila da pokažemo da smo još uvijek živi i da se još uvijek borimo protiv Rusa i da trebamo podršku Evrope. Mislim da ova utakmica pokazuje naš karakter i naše mjesto - dodao je on.

Selekcija Ukrajine je večeras na stadionu "Bilino polje" u Zenici savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1 i zakazala finale protiv Islanda, 26. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.