NAKON VELIKOG INCIDENTA

Trener Fenerbahčea otkrio: Livaković se tresao, bio je uplakan

Mnogo toga čujem od svojih igrača o tome šta se događa na terenu, dodao je

Dominik Livaković. Fenerbahce

N. H.

25.3.2024

Skandal nakon završetka utakmice Fenerbahčea i Trabzonspora (3:2), kada su navijači Trabzona uletjeli na teren i napali igrače "žuto-plavih". 

Hrvatski golman Dominik Livaković je jedan od onih koji su najgore prošli, pošto su njega udarili šakom u glavu. 

Nakon toga je bio vidno potresen, o čemu su turski mediji već pisali. 

U međuvremenu se oglasio i trener Fenera Ismail Kartal.  

- Livaković je znao da je pogriješio kod gola, potrčao je prema meni i stidljivo me zagrlio. Bio bi slomljen da smo izgubili. Tresao se od bijesa, bio je uplakan, pa sam i ja njega zagrlio. Kao da mi je htio reći: "Stid me, ali pobijedili smo." Kada sam krenuo prema centru, susreo sam trenera Trabzonspora (Abdulah Avči, op. a.). Ponašao se kao gospodin, rekao je: "Čestitam na pobjedi. Biste li odveli igrače u svlačionicu?"

Rekao sam OK, okrenuo se i vidio igrače kako slave. U tom je trenutku maskirani lik uletio na teren. Počeo je haos i rekao sam igračima da idemo unutra. Neko je napadao mog igrača, imao je nekakav veliki predmet. Da je moj igrač pritom ozlijeđen i da mu je završena karijera, ko bi bio kriv? - pitao se Kartal.

Nakon toga objasnio je situaciju koja se desila s hrvatskim golmanom.

- Livaković je jako emotivan dečko, on je introvert. Trenutno je s hrvatskom reprezentacijom, razgovarat ćemo kada se vrati. Njegov otac i porodica su na nogama u Hrvatskoj. Imamo 14 reprezentativaca, ko ima toliko? Uprkos tome, borimo se u Evropi i turskom prvenstvu.

Uprkos povredama i nepravdi koju proživljavamo od početka sezone, nastavljamo svoj put. Igrači su uzrujani, ne odobravaju ovo što se dogodilo. Pitaju se zašto se drugi tako odnose prema nama. Mnogo toga čujem od svojih igrača o tome šta se događa na terenu. Dan i noć radimo za uspjeh - dodao je Kartal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.