PIŠU TURSKI MEDIJI

Napušta jednu i seli u drugu balkansku koloniju: Džeko odlazi iz Fenerbahčea?

Spremni su mu ponuditi ugovor na godinu, s opcijom produžetka saradnje na još jednu, te godišnju plaću od 11 miliona eura

Džeko: Mogao bi nakon jedne sezone otići iz Fenera. Aksam.tr

N. H.

25.3.2024

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko mogao bi napustiti Fenerbahče prije nego što je očekivano, pišu turski mediji

Džeko je, podsjećamo, prošlog ljeta napustio Inter i potpisao za istanbulskog velikana, ali saradnja bi mogla biti završena već na ljeto.  

Naime, prema njihovim tvrdnjama, "iznenađujuća astronomska ponuda" došla je na vrata Fenera i čelnici kluba spremni su je prihvatiti na kraju sezone. 

Za njegove usluge zainteresiran je Al Hilal, koji je pod vodstvom Žorža Žesusa (Jorge Jesus) oborio mnoge rekorde. 

Portugalski stručnjak želi po svaku cijenu vidjeti našu zvijezdu u svojoj ekipi. Za Al Hilal, koji je mnogo novca potrošio prošle godine, već nastupaju Nejmar (Neymar), Ruben Neveš (Neves), ali i srbijanski dvojac Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Objava turskog medija "Aksam". Aksam

Oni su mu spremni ponuditi ugovor na godinu, s opcijom produžetka saradnje na još jednu, te godišnju plaću od 11 miliona eura.

Podsjećamo, Džeko ima ugovor s Fenerbahčeom do 2025. godine, ali je, prema navodima turskih medija, spreman prihvatiti ovu ponudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.