MLADI IGRAČ

Iz Kustošije prešao u Barcelonu, a sada na meti Junajteda

On je upisao 24 nastupa za B tim, a sjedio je i na klupi A tima

FC Barcelona

S. S.

26.3.2024

Defanzivac Mikajil Faje (19) dobro se uklopio u Barceloni, gdje je prošlog ljeta stigao iz hrvatskog niželigaša Kustošije. Sada je član B ekipe katalonskog kluba, a u utakmici između Senegala i Gabona upisao je službeni debi za seniorsku reprezentaciju  Senegala i zabio fenomenalan pogodak u pobjedi 3:0. 

Prema Transfermarktu, Fayeov transfer iz Kustošije u Barcelonu vrijedio je 1,5 miliona eura, no govorilo se i da je prava vrijednost pet miliona eura te da su u posao uključeni razni bonusi. Trenutna procijenjena vrijednost na toj stranici mu je 1,5 miliona eura.

On je upisao 24 nastupa za B tim, a sjedio je i na klupi A tima.

Britanski "Daily Mail" objavio je da je mnogo zainteresiranih klubova koji bi željeli dovesti mladog defanzivca ovog ljeta: 

- Mančester junajted prati defanzivca Barcelone Mikajila Fajea uoči potencijalnog ljetnog transfera. Skauti Junajteda bili su prisutni kada je 19-godišnjak postigao spektakularan pogodak za Senegal na svom međunarodnom debiju protiv Gabona i pratili su njegov napredak posljednja tri mjeseca. Faje, koji može igrati na poziciji lijevog beka ili srednjeg braniča, nalazi se u Barceloninoj ekipi nakon što se klubu pridružio prije godinu iz NK Kustošije u Hrvatskoj. Barcelona je u januaru odbila ponude Nice i Lensa od 15 miliona eura jer su planirali da napreduje, ali interes elitnih evropskih klubova je sve veći. Bajer Leverkusen Čabija Alonsa također je jako zainteresiran za Fajea, kao i milanski Inter, a finansije u Barceloni diktiraju da bi trebali razmotriti ozbiljnije ponude.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.