PORAŽAVAJUĆI KOMENTAR

Vinisijus ganuo svijet, čuveni Paragvajac mu poručio: "Ne budi pe**r, fudbal je za muškarce"

Hose Luis Čilavert očito misli da je riječ o predstavi, pa je imao nepotreban komentar

Čilavert: Prozvao Vinisijusa. Platforma X

N. H.

26.3.2024

Brazilski fudbaler Vinisijus Žunior (Vinicius Jr.) je iskoristio najavu prijateljske utakmice Španije i Brazila da bi ukazao na sve poteškoće s kojim se susreće zbog mnogih rasističkih napada navijača španskih klubova. 

- Rasizam je vrlo tužan i sve se teže suočavam s njim. To se često događa u Španiji, ali i u cijelom svijetu. Uspjeli su rasizam učiniti zločinom u Brazilu i to je značilo da ima manje slučajeva. Ono što me najviše frustrira je izostanak kazne. U Barceloni je slučaj odložen. Kazne neće promijeniti mišljenje ovih ljudi, ali bi se bojali tako ponašati. Morate pokazati njihova lica, neka to njihova djeca vide - kazao je Vinisijus, dodavši da samo želi igrati u normalnim uslovima. 

Vinisijus se suoči s više od 10 situacija u kojima je bio žrtva rasističkih uvreda, a za njih je tražio pravdu i na sudovima. 

Njegov posljednji govor je obišao svijet, a dok su neki ostali ganuti, Hose Luis Čilavert (Jose Luis Chilavert) očito misli da je riječ o predstavi. 

Čuveni paragvajski golman se osvrnuo na konferenciju za medije brazilskog fudbalera.

- Vinisijus je prvi u vrijeđanju i napadima na protivnike. Ne budi pe**r, fudbal je namijenjen muškarcima - poručio je Čilavert.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.