ZVANIČNA ODLUKA

Savez ozvaničio sankcije za FK Sarajevo: Kažnjeno još nekoliko osoba

Sarajevo je izgubilo tri boda i kažnjeno je sa 22.000 KM, dok su Mirvić, Ibričić i Rožman također dobili kazne

Detalj sa utakmice Sarajevo - Borac. N. Šaljić / Avaz

N. H.

27.3.2024

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem nakon današnje sjednice Disciplinske komisije i potvrdio kazne koje su izrečene Fudbalskom klubu Sarajevo i njegovim funkcionerima. 

Podsjećamo, predsjednik bordo tima Ismir Mirvić je suspendiran iz bh. fudbala na godinu i kažnjen je sa 2.000 KM, Senijad Ibričić je suspendiran na sedam mjeseci i novčano kažnjen sa 3.000 KM, dok je trener Simon Rožman dobio uslovnu od tri mjeseca.  

Također, kažnjen je pomoćni trener Luka Bobec s dvije utakmice suspenzije i 1.000 KM, te komesar za bezbjednost sa 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza.

Saopćenje N/FS BiH prenosimo u cijelosti:

- FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH. Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH - piše u saopćenju NS BiH.

Podsjećamo, FK Sarajevo je oduzeto tri boda i sada ih imaju ukupno 34, te su četiri boda udaljeni od mjesta koje bi mogli voditi u Evropu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.