JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA

Mesi imenovao četiri fudbalera koja će se boriti za Zlatnu loptu: Bit će to lijepo rivalstvo

Uvijek se stvaraju nove zvijezde i uvjeren sam da je pred nama zaista prelijepa fudbalska era u kojoj ćemo svi uživati

Mesi: Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti. AP

E. Ć.

31.3.2024

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi (Messi) rekorder je po broju osvojenih Zlatnih lopti, najcjenjenije individualne nagrade (8), a sada je otkrio četiri favorita za narednog osvajača ovog priznanja.

U razgovoru za francuski "L'Equipe" je otkrio četiri igrača koja bi se mogla takmičiti za Zlatnu loptu.

- Moglo bi tu biti lijepo rivalstvo između igrača kao što su Erling Haland, Kilijan Mbape i Vinisijus Žunior, a smatram da je i Lamine Jamal igrač koji će se boriti za nagradu u budućnosti.

Uvijek se stvaraju nove zvijezde i uvjeren sam da je pred nama zaista prelijepa fudbalska era u kojoj ćemo svi uživati - poručio je Mesi. 

Inače, Mesi je za vrijeme reprezentativne pauze gostovao u podkastu Big Time, gdje su ga pitali da li postoji još fudbalskih snova koje želi ostvariti, jer je osvojio sve što je mogao.

- Na sportskoj razini bio sam sretan što sam uspio ostvariti sve svoje snove i istina je da nisam mogao tražiti više. Hvala Bogu što mi je dao toliko na profesionalnoj i ljudskoj razini, kao i s porodici, prijateljima. Trudim se uživati ​​u svemu što mi je Bog do sada dao, a to je jako puno - rekao je Mesi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.