OD MILION EURA

Nisu Nejmar ni Depaj: Španska novinarka tvrdi da zna ko je platio jamčevinu za Danija Alveša

Alveš se tokom suđenja žalio da je u minusu, iako je za vrijeme karijere zaradio bogatstvo

Alveš: Nedavno izašao iz zatvora. AP

E. Ć.

31.3.2024

Marisa Martin Blaskez (Blasquez), španska novinarka, otkrila je ko je platio jamčevinu za proslavljenog brazilskog fudbalera Danija Alveša (Alves).

Kako ona tvrdi, milion eura za puštanje Brazilca osuđenog zbog silovanja platio je neimenovani brazilski magazin. 

Alveš se tokom suđenja žalio da je u minusu, iako je za vrijeme karijere zaradio bogatstvo, te da u španskom zatvoru ne može do svoje imovine u Brazilu.

Kružile su glasine da je jamčevinu platio njegov prijatelj i sunarodnjak Nejmar (Neymar), ali je to demantovao otac fudbalera Al Hilala.

Nakon toga se pojavila priča da je Alvešu pomogao Memfis Depaj (Memphis Depay), nizozemski reprezentativac i fudbaler Atletiko Madrida, ali španska novinarka tvrdi da ni to nije tačno.

Brazilski magazin navodno je platio jamčevinu u zamjenu za Alvešov intervju, s time da su tražili da u razgovoru sudjeluje i bivša supruga nogometaša Joana Sanz.

- Magazin, koji je popularan u Brazilu, radi velike priče o važnim ljudima u državi, ali i svijetu. Postoji niz zahtjeva koji moraju biti ispunjeni - tvrdi novinarka Blaskez.

Podsjetimo, Dani Alveš je uhapšen u januaru 2023. godine zbog sumje na silovanje.

Alves je iza rešetaka od uhićenja u siječnju 2023. zbog sumnje na silovanje. Nakon što je izašao iz zatvora, oduzeti su mu španski i brazilski pasoši, a mora se redovno javljati na sud.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.