ZVIJEZDA SITIJA

Haland na žestokom udaru kritika navijača: Roj Kin je bio u pravu

Igra mu je na nivou igrača iz engleske četvrte lige, rekao je legendarni Irac

Kin: Prozvao Halanda. AP / Screenshot

E. Ć.

2.4.2024

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala remizirali su u derbiju 30. kola engleske Premijer lige (0:0), a na udaru kritika našao se norveški napadač Erling Haland (Haaland).

Haland je ove sezone dao 18 golova na 24 utakmice za Siti u prvenstvu, ali je protiv Arsenala bio nevidljiv. Nije to prvi put da je Norvežanin podbacio u velikim utakmicama.

Protiv ekipa iz Top 5, a to su, uz Siti, Arsenal, Liverpul, Totenhem i Aston Vila, Haland je odigrao šest utakmica i dao samo jedan pogodak.

- Ovo je bilo jako loše. Njegova ukupna igra je jako slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, no ukupno je to jako loše. Igra mu je na nivou igrača iz engleske četvrte lige. Mora to popraviti tokom iduće godine i popravit će, ali mora na tome što prije raditi - kritikovao ga je Roj Kin (Roy Keane).

Na društvenim mrežama se u međuvremenu pojavio snimak s treninga zbog kojeg navijači prozivaju Halanda za manjak tehnike.

- Roj Kin je bio u pravu kad je rekao da je Haland četvrtoligaški igrač u svakom trenutku osim kad treba zabiti gol - glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.