ARGENTINSKI STRUČNJAK

Početino nakon velike pobjede Čelzija nad Mančesterom: "Ovo nije cirkus, neću da budem klaun pored aut linije"

Čelzi je u okviru 31. kola engleskog prvenstva slavio protiv Mančester junajteda sa rezultatom od 4:3

Poketino: Emotivan nakon meča. PlatformaX

R. K.

5.4.2024

Čelsi je u okviru 31. kola Premier lige Engleske savladao Mančester junajted rezultatom 4:3 na svom "Stemford Bridžu".

"Plavci" su počeli sjajno, te su poveli sa 2:0, međutim nakon vodstva od 2:0 dolazi do krize, što Junajted koristi.

Veliki preokret

Ekipa Erika Ten Haga dolazi do potpunog preokreta sa 2:0 na 3:2, a onda slijedi haos u završnici meča, gdje igrači Čelzija postižu dva gola u 100. i 101. minuti, te tako dolaze do velike pobjede.

Trener domaćih Maurisio Početino (Mauricio Pochettino) je bio veoma sretan i raspoložen nakon pobjede njegove ekipe.

 - Mislim da je bila nevjerovatna utakmica, bili smo bolji tim i zaslužili smo pobjedu. Odlično smo počeli meč, vodili 2:0 i kontrolisali situaciju, a onda smo napravili grešku. Poslije toga smo emotivno pali, nije bilo lako nositi se sa time. U drugom poluvremenu smo opet kontrolisali meč, pa primimo gol iz kontre. Naravno da smo razočarani načinom na koji smo primili tri gola, moramo da budemo bolji u tim situacijiama. Mislim da smo na kraju zaslužili trijumf, vidjela se veza između navijača i igrača, ovo bi trebalo da bude prekretnica kada je reč o međusobnom povjerenju”, rekao je Početino.

Emotivna pobjeda

 - Osjećalo se da ćemo izgubiti, ali fudbal je takav, nešto se desilo, uvijek treba vjerovati do kraja. Govorili smo igračima da još ima vremena, da vjeruju da možemo da dođemo do pobjede. Emotivna pobjeda, tri boda i važna pobjeda jer želimo da smanjimo zaostatak za timovima ispred nas - kazao je trener Čelzija.

Argentinski stručnjak je bio jako emotivan poslije meča.

 - Tim mora da pokaže strast tako što će trčati, pokušati opet da osvoji loptu, davati golove. Mislim da je to strast koju naši navijači žele da vide. Ja moram da budem miran, da budem analitičan, da gledam utakmicu i da pokušam da pomognem u svakom aspektu. Treba da se koncentrišem, a na kraju meča možemo pokazati strast, kao sada na kraju meča. Fantastično je to, ali ovo nije cirkus, neću da budem klaun pored aut linije. Nisam klaun, trener sam. Ako neko želi klauna, neka ga nađe - rekao je Maurisio Početino.

Nakon ove velike pobjede, "Plavce" iz Londona već u nedjelju čeka gostovanje kod Šefild junajteda.

Čelzi je trenutno na 10. mjestu za 43 osvojena boda.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.