TALENTOVANI ČUVAR MREŽE

Golman Tuzla Cityja Tarik Abdulahović za "Avaz": Ni mi ni Željo ne zaslužujemo ispasti

Vjerujem da mi možemo ostati u ligi, iskreno se nadam jer to i zaslužujemo

Abdulahović: Iskoristio priliku. FK Tuzla City

7.4.2024

Rijetko ko je na početku sezone očekivao da će se Tuzla City boriti za opstanak u Wwin ligi BiH.

Međutim, Tuzlaci su u nezavidnoj situaciji. Umjesto borbe za Evropu imaju ovu za opstanak i svaki bod im je bitan. Jučer su remizirali na Mokrom Docu s uvijek neugodnim Posušjem (1:1), a jedan od najzaslužnijih za to bio je golman Tarik Abdulahović (26).

Sjajna intervencija

U četvrtoj minuti nadoknade Dario Pavković je bio u odličnoj šansi, ali zaustavio ga je Abdulahović i spasio vrijedan bod svojoj ekipi.

- Nije mala stvar odnijeti bod iz Posušja gdje su padale i veće ekipe. Prvo poluvrijeme smo mi iskontrolisali bolje. U drugom su oni očekivano pritisli, ali smo na kraju osvojili vrijedan bod - kazao je Abdulahović za portal "Avaza".

Intervencija Abdulahovića na Mokrom Docu. FK Tuzla City

On je od ljetos član Tuzla Cityja. Kada je došao u klub očekivala se borba za Evropu. Međutim, sudbina se zaigrala s Tuzlacima, baš kao i sa Željezničarom.

- Baš su drugačiji planovi bili. Otišlo se u skroz drugom smjeru. Ne znam šta se desilo. Da je neočekivano, neočekivano je. 

Cijela ova sezona je čudna. Vidiš koje se sve ekipe bore za opstanak. Ni mi ni Željo ne bismo trebali biti tu po kvaliteti koju imamo. Moramo sada izvući ovo do kraja i izboriti opstanak u ligi, jer bilo bi stvarno šteta da ispadnemo s ovakvom ekipom - naglašava Abdulahović.

Dosta velikih imena

Abdulahović je jučer branio ligaški meč nakon desetomjesečne pauze. Strpljivo je čekao šansu, a onda pokazao šta zna.

- Nadam se da će se to na kraju ispostaviti tako. Da ćemo ostati u ligi, a da će ovo biti vrijedan bod u toj namjeri. Nadam se da sam iskoristio i priliku. Zadovoljan sam svojim nastupom. Naravno, uvijek može bolje i nadam se prilikama i u budućnosti.

Vjerujem da mi možemo ostati u ligi, iskreno se nadam jer to i zaslužujemo. Za standarde naše lige imamo dosta velikih imena, to su momci koji su osvajali trofeje, igrali vani. Tu je zaista dobrih fudbalera i dobrih momaka - poručio je Abdulahović za portal "Avaza".

Tuzla City je trenutno 10. tim Wwin lige BiH s 24 boda, koliko ima i GOŠK koji sutra igra svoju utakmicu 25. kola. U narednom kolu Tuzla City dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Što se Abdulahovića tiče, on je prošao škole Željezničara i Sarajeva, a onda se preselio u Mladost iz Doboja kod Kaknja.

U svojoj dosadašnjoj karijeri branio je još golove Igmana iz Konjica, Olimpika, Krupe, Simm Baua, Rudara iz Kaknja, te Zvijezde 09 iz koje je stigao u Tuzla City.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.