POSLJEDNJA ŠANSA

Bajern spremio otkaz Tuhelu ako izgubi od Arsenala: Na klupi ga mijenja legenda

Bavarci će u utorak u Londonu igrati sa Arsenalom za spas sezone, a eventaulni poraz bi značio da Tuhel više nije trener bavarskog giganta

Tomas Tuhel. AP

N. H.

8.4.2024

Ukoliko Bajern Minhen izgubi od Arsenala u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) će biti smijenjen, izvijestio je minhenski list "Abdenzeitung".

Nakon subotnjeg poraza od Hajdenhajma (3:2), te sada kasne čak 16 bodova za Bajer Leverkuzenom u Bundesligi, a to je upalilo alarme u redovima Bavaraca, s obzirom da je Liga prvaka jedino takmičenje koje mogu osvojiti u ovoj sezoni. 

Bavarci će u utorak u Londonu igrati sa liderom Premijeršipa Arsenalom za spas sezone, a eventaulni poraz bi značio da Tuhel više nije trener bavarskog giganta. 

Interesantno je da bi u slučaju otpuštanja Tuhela, Bajern angažirao Miroslava Klosea i učinio ga privremenim trenerom, dok bi mu Herman Gerland (Hermann) bio pomoćni trener.

Klose, legendarni njemački napadač i nekadašnji član Bajerna, posljednji angažman je imao u Altahu, a njega je napustio u martu prošle godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.