ĐOAN LAPORTA PROZIVA

Ovako to izgleda kada predsjednik kluba doliva ulje na vatru

Nije tajna da se uprave PSG-a i Barcelone pretjerano ne vole

Laporta i Perez. Platforma X

N. H.

10.4.2024

Predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) nije propustio začiniti večerašnji spektakl, u kojem će katalonski gigant gostovati PSG-u u Ligi prvaka. 

- Vjerujemo u naše mogućnosti. Zadovoljstvo je imati ovakve igrače, ne bi ih mijenjao ni za jednog od igrača iz PSG-a - rekao je Laporta za klupski medij, pa dodao:

- Nismo bili u četvrtfinalu mnogo godina, veoma smo uzbuđeni, bit će to odlična utakmica. Vidim igrače u veoma dobrom stanju, silno motivisane, fokusirane i ujedinjene sa Ćavijem (Xavi) i stručnim štabom. To nas tjera da vjerujemo u njih, jer vidim da oni vjeruju u svoje šanse. Igrači Barse su svjesni šta bi značilo da se klub plasira u polufinale. Vidim da je i trener ubijeđen u to - rekao je Laporta.

Inače, nije tajna da se uprave PSG-a i Barcelone pretjerano ne vole. Razlozi su različiti, a sežu od transfera Nejmara (Neymar), Lionela Mesija (Messi) i Usmana Dembela (Ousmane) u redove prvaka Francsuke do dijametralno suprotnih stavova o Superligi.

Objavljeno je i da predsjednik Parižana Nase Al-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) nije prisustvovao tradicionalnoj večeri između dva rukovodstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.