TRENER ŽELJEZNIČARA

Akrapović otkrio da je poslušao savjet fudbalera: Pokazali su da su timski igrači

Planirali smo jedno, dogodilo se drugo, a onda treće. Onda moraš improvizirati

Akrapović: Mijenjao sistem. FK Željezničar

E. Ć.

14.4.2024

Fudbaleri Željezničara remizirali su sa najvećim rivalom Sarajevom u 26. kolu Wwin lige BiH rezultatom 0:0.

Željezničar je ovaj meč završio s dva igrača manje nakon isključenja Amera Hiroša u 19. i Edina Cocalića u 45. minuti susreta. 

Sve je za "Arenu Sport" prokomentarisao trener Bruno Akrapović koji je otkrio da je poslušao savjet igrača i na poluvremenu promijenio formaciju.

- Šta da kažem za utakmicu? Svaka čast mojim momcima jer smo igrali s devet igrača, a treba pokriti teren i to zasluđuje kompliment. Pokazali su da su timski igrači, rekli su da je bolje da promijenimo na pet igrača u zadnjoj liniji i da tražimo pobjedu.

Planirali smo jedno, dogodilo se drugo, a onda treće. Onda moraš improvizirati, a kada improviziraš, onda to nije to - rekao je on.

Kazao je da je donekle olakšalo isključenje Slaviše Radovića na poluvremenu, nakon što je udario Semira Štilića u tunelu stadiona Grbavica.

- S igračem manje smo imali neke šanse preko Amoaha. Sve u svemu, koncentracija je bila da ne primimo gol i svaka čast momcima jer su odradili posao - naveo je on.

U narednom kolu Željezničar gostuje Posušju u petak.

- Nedostajat će nam igrači, ali pokazali su drugi da to mogu. Vidječemo koji ćemo sistem upotrijebiti. Želju i energiju imamo, a to je najvažnije. Pokazat ćemo naše pravo lice do kraja šampionata - poručio je Akrapović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.