SJAJNO POLUFINALE

"Crveni đavoli" preživjeli u utakmici sezone i nakon penala se plasirali u finale FA Kupa

U finalu će igrati s Mančester sitijem

Junajted: Idu na megdan Sitiju. AP

N. H.

21.4.2024

Fudbaleri ???? u polufinalu FA Kupa slavili su protiv ???? nakon boljeg izvođenja jedanaesterac ????, nakon što je poslije 120 minuta rezultat glasio 3:3. Oni će tako u finalu igrati protiv Mančester sitija na istom ovom stadionu.

Ovo je zasigurno jedna od utakmica sezone kada se uzme sve u obzir. Junajted je imao 3:0 i kada se sve činilo gotovim, fudbaleri Koventrija su se uspjeli vratiti i odvesti utakmicu u produžetak, ali krenimo redom. 

Poveli su "Crveni đavoli" u 23. minuti kada je Skot Mektominej (Scott McTominay) pogodio, da bi do kraja prvog poluvremena prednost bila poduplana golom Herija Megvajera (Harry Maguire).

Bruno Fernandeš (Fernandes) je pogodio za, što se činilo, potpuni potop ekipe iz Čempionšipa. Ali situacija je bila malo drugačija u realnosti. 

Uspio se Koventri vratiti. Sims (Simms) je pogodio u 71., da bi Oher (O'Hare) ponovo smanjio osam minuta kasnije, a onda u sudijskoj nadoknadi muk na Vembliju. 

Penal dosuđen za Koventri, a Hađi Rajt (Haji Wright) matira Onanu za produžetke. 

Imale su obje ekipe priliku u produžecima da osiguraju plasman u finale, ali se o njemu odlučivalo boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Već u prvoj seriji golman Kolins (Collins) je pročitao Kazemira (Casemiro) i odbranio njegov pokušaj. U trećoj seriji uzvratio je i Onana, odbranivši Oherov penal.

Samo seriju nakon toga, promašio je i kapiten Koventrija Šir (Shear), a na drugoj strani bio je precizan Hojlund za prolazak Junajteda u finale FA Kupa i novi mančesterski derbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.