ŠPANIJA

Predsjednik Barcelone traži ponavljanje El Klasika: Želimo biti sigurni u ono što se dogodilo

Laporta je rekao da je bilo incidenata tokom utakmice s kojima se Barselona nije složila i koji su mogli biti pregledani od strane VAR tehnologije.

Laporta. Instagram

Di. R.

22.4.2024

Predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) kaže da bi
El Klasiko trebao biti ponovljen ako se dokaže da je greška
VAR-a dovela do nepravednog poništavanja gola njegovoj ekipi.

"Fantomski gol" Jamala

Podsjetimo, Laporta govori o spornoj situaciji kada je Jamalov (Yamal) udarac zaustavljen na gol liniji pri rezultatu 1:1 u prvom poluvremenu, i pošto La Liga nema tehnologiju za gol liniju, VAR je odlučio da lopta nije punim obimom ušla u gol koji je čuvao Lunjin (Lunin).

Laporta je rekao da je bilo raznih incidenata tokom utakmice s kojima se Barcelona nije složila i koji su mogli biti pregledani od strane VAR-a.

Nekoliko spornih događaja

- Bilo je nekoliko spornih događaja na utakmici, ali među svima njima postoji jedan koji je ključan i može promijeniti rezultat utakmice. 

To se odnosi na "fantomski gol" Jamala. Kao klub, želimo biti sigurni u ono što se dogodilo. Iz tog razloga ćemo odmah zatražiti detaljno prikupljanje snimaka i audio materijala sa utakmice.

Ako se potvrdi da je bio legalan gol, nastavit ćemo i zatražiti ponovno odigravanje utakmice, baš kao što se dogodilo u jednoj drugoj utakmici u Evropi zbog greške VAR tehnologije
- izjavio je Laporta.

Utakmica na koju misli predsjednik Barcelone je meč u najvišem rangu belgijskog fudbala između Anderlehta i Genka, koja je ponovljena ranije ove sezone, nakon što je greška VAR-a dovela do pogrešne primjene pravila igre. 

Međutim, okolnosti VAR odluke u tom slučaju bile su povezane sa nepravilnim izvođenjem penala.

Laporta je također rekao da je bilo raznih drugih incidenata tokom utakmice s kojima se Barcelona nije složila i koji su mogli biti pregledani od strane VAR tehnologije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.