TURSKA SUPERLIGA

Fenerbahče posustaje u utrci s Galatom, Džeko se ispromašivao kao rijetko kad

Fenerbahče je ovim kiksom sebi znatno zakomplicirao situaciju i sada zaostaju četiri boda za Galatasarajom

Fenerbahče: Nastavljaju pohod za Galatom. Fenerbahce

N. H.

22.4.2024

Fudbaleri Fenerbahčea su kiksali na gostovanju Sivaspora u okviru 33. kola turske Superlige. Utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 2:2.

Edin Džeko, kapiten BiH i istanbulskog velikana, bio je frustriran nakon što je izašao u 71. minuti. Razlog toga je bilo što je naš reprezentativac promašio nekoliko vrlo izglednih prilika. 

Najbolji reprezentativac u historiji BiH u tri navrata je imao priliku da dobrim udarcem matira golmana vurala, ali on ga je svaki put zaustavljao. 

Što se tiče same utakmice, Fred je doveo Fener u vodstvo eurogolom u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela. Gol pogledajte OVDJE.

Koita je donio poravnanje Sivasporu u 58. minuti nakon sjajnog solo prodora, ali ovaj gol ide "na dušu" i golmanu Livakoviću, kojem je lopta prošla kroz noge. Gol pogledajte OVDJE.

Ponovo je Fenerbahče došao u prednost u 80. minuti. Irfan Džan Kahveči (Can Kahveci) pogodio nakon odlične akcije Fenera. Gol pogledajte OVDJE.

Međutim, u samom finišu regularnih 90 minuta uslijedio je novi šok. Sivasporu je dosuđen jedanaesterac, nakon konsultovanja s VAR-om. Sjajni napadač Sivasa Manaž (Manaj) je realizirao jedanaesterac i šokirao "žuto-plave". Gol pogledajte OVDJE.

Imao je Fener još jednu sjajnu priliku da dođe do sva tri boda, kada je Dursun pogodio nakon dobre akcije, ali je ranije sviran ofsajd. 

Fenerbahče je ovim kiksom sebi znatno zakomplicirao situaciju. Sada imaju 86 bodova, što je četiri manje od lidera Galatasaraja i sada su im smanjene šanse za titulu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.