NJEMAČKI VEZNJAK

Kros nakon drame u Madridu: "Bajernov bijes je opravdan"

Pored velike drame i preokreta u polufinalnom meču, susret je obilježila i sudijska greška

Toni Kros. PlatformaX

R. K.

16.5.2024

Svi ljubitelji fudbala mogli su uživati u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka u kojoj je Real Madrid savladao Bejern Minhen rezultatom 2:1 i sa ukupnih 4:3 se plasirao u finale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Pored velike drame i preokreta Reala, meč je obilježila i sudijska greška. Da se ona nije desila, ko zna kako bi završio meč u Madridu. 

Naime, poljski sudija Simon Marčinjak (Szymon Marciniak) je u sudijskoj nadoknadi potvrdio podignutu zastavicu svog pomoćnika i dosudio ofsajd Nusaira Mazrauija (Noussair Mazraoui), iako je desni bek Bajerna loptu pred golom Reala primio u dozvoljenoj poziciji.

 - Bila je to loša odluka. Moramo pustiti da se igra nastavi i završi - rekao je Toni Kros (Kroos) u jednom potkastu koji vodi s bratom Feliksom (Felix).

Mislim da je to bila greška pomoćnog sudije, jer ako je on podigao zastavicu, glavni sudija mu vjeruje i misli da je sve bilo jasno. Tačnije, da je čisti ofsajd.

Bajernov bijes je opravdan, jer se moramo suočiti sa situacijom do kraja. Ne znam jesu li svi prestali igrati jer se čuo zvižduk i prije De Lihtovog (De Ligt) udarca koji je završio u golu. Vidjelo se da su se opustili oni koji su željeli zaustaviti napad - rekao je njemački veznjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.