BEZ DLAKE NA JEZIKU

Klop otkrio da li bi glasao protiv VAR tehnologije: "Očigledno ne možete promijeniti ljude"

Liverpul je bio uključen u jedan od najkontroverznijih trenutaka VAR-a ove sezone

Klop. Platforma X

Di. R.

17.5.2024

Jirgen Klop (Juregn Klopp) je rekao da bi glasao za ukidanje VAR tehnologije jer sudije sudije nisu u stanju da je pravilno koriste.

Podsjetimo, klubovi Premijer lige će glasati o tome da li ukinuti VAR od naredne sezone, na godišnjoj skupštini 6. juna.

VAR tehnologija je uvedena 2019. godine kako bi pomogla sudijama na terenu u ključnim odlukama tokom utakmica, ali često je dolazilo do kontroverznih incidenata vezanih za ovu tehnologiju.

- Ne mislim da će klubovi glasati protiv VAR-a, mislim da će glasati o načinu kako se koristi, jer to definitivno nije ispravno. Način na koji ga koriste, ja bih glasao protiv, jer ovi ljudi nisu sposobni koristiti ga pravilno - rekao je Klop.

Liverpul je bio uključen u jedan od najkontroverznijih trenutaka VAR-a ove sezone.

Udruženje sudija priznalo je da je odluka o poništavanju gola Luisa Diaza u porazu Liverpoola od 2-1 protiv Totenhema u septembru bila "značajna ljudska greška".

Sudija koji je sjedio u VAR sobi nije preinačo odluku kada je Diazov gol pogrešno poništen zbog ofsajd pozicije koja nije postojala.

Klop je tada tražio da se utakmica ponovo odigra, dok je Liverpul tražio pregled snimka s potpunom transparentnošću VAR-a.

- Ne mislim da je VAR problem, već način na koji ga koristimo. Dakle, očigledno ne možete promijeniti ljude. Jasno je. Dakle, da, glasao bih za ukidanje VAR-a - zaključio je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.