U 113 GODINA POSTOJANJA

Porodica Jakirović piše historiju Dinama: Ovo se nije desilo otkako postoji zagrebački klub

Bilo je situacija u kojima su očevi i sinovi nosili dres Dinama ali niko nije dočekao da u prvoj ekipi trenira svog sina

Sergej i njegov sin Leon. Screenshot / Pixsell

Di. R.

17.5.2024

Leon Jakirović bi mogao debitovati u prvoj ligi Hrvatske sa samo 16 godina. On je sin glavnog trenera zagrebačkog Dinama, Sergeja Jakirovića.

Porodica Jakirović će tako ući u historiju kluba, jer se u 113. godina postojanja Dinama, nikada nije dogodilo da otac s klupe vodi ekipu u kojoj igra njegov sin. 

Mladi Leon je prije četiri mjeseca napunio 16 godina i on je trebao nastupati za kadetski tim Dinama. Ali ovaj fudbaler je postao standardan član juniorske ekipe gdje pruža sjajne partije, a mediji u Hrvatskoj ga već vide u prvom timu Dinama.

Sergej Jakirović je najavio da će u zadnje dvije utakmice protiv Slaven Belupa i Rudeša dati priliku nekolicini mladih igrača.

- U preostale dvije utakmice koristit ćemo igrače, koji su dosad manje igrali, a priključit će nam se i šest mladih igrača iz naše skole - rekao je Jakirović.

Leon Jakirović. PIXSELL

Jedan od tih mladih igrača koji će dobiti šansu će biti i njegov sin.

Bilo je situacija u kojima su očevi i sinovi nosili dres Dinama ali niko nije dočekao da u prvoj ekipi trenira svog sina.

Naprimjer Zlatko Kranjčar nikada nije trenirao sina Niku u prvoj ekipi Dinama. Igor Jovićević je svog sina Filipa trenirao u drugoj ekipi Dinama i u jednoj prijateljskoj utakmici.

Dakle porodica Jakirović će postati prva porodica u historiji Dinama, u kojoj je otac bio trener prvog tima, a njegov sin igrao zvanične utakmice u toj istoj ekipi.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.