ODLAZI IZ LIVERPULA

Klop se u svom stilu oprostio od novinara: Izazvao njihov smijeh

Klop je za devet godina u Liverpulu osvojio osam titula

Jirgen Klop. Screenshot

S. S.

20.5.2024

Sada već bivši šef stručnog štaba Liverpula Jirgen Klop, jučer je posljednji put sa klupe vodio ovu ekipu u koju je stigao 2015. godine.

Za to vrijeme donio je osam trofeja, a među njima i po jedan engleske Premier lige i Lige prvaka.

Njemački stručnjak osvojio je s Liverpulom svako takmičenje u kojem ga je vodio, osim Europa lige, u kojoj je izgubio finale od Sevilje. Dva puta je izgubio i utakmice za naslov u Ligi prvaka, a u sezoni 2018./19. Liverpul je pod njegovim vodstvom osvojio 97 bodova u Premier ligi i bio drugi.

To je bio treći najveći bodovni učinak u historiji Premier lige i prvi koji ekipi nije bio dovoljan za naslov. Klop je na posljednjoj presici, nakon što je s Liverpulom bio treći, rekao kako sada ide na dužu pauzu i da više nikada neće trenirati engleski klub, a da bi ovo čak mogao biti i kraj njegove trenerske karijere.

Zadnju konferenciju za medije na mjestu Liverpulovog trenera iskoristio je kako bi se oprostio i od novinara. U ruke je uzeo mobitel, fotografisao ih i uz smijeh rekao: "Mislim da mi nećete nedostajati, ali ako se to dogodi, samo ću pogledati ovu fotografiju i taj osjećaj će nestati" te izazvao smijeh okupljenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.