RUKOMET

Muhamed Toromanović se vratio u domovinu: Živim u Gradačcu, igram u Gračanici

Skoknem do roditelja u Cazin, a i kod brata u Sarajevo, kaže proslavljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine

H. ČALIĆ

25.9.2018

Poznati bosanskohercegovački rukometni internacionalac, 34-godišnji Muhamed Toromanović odnedavno je član novog premijeligaša Gračanice.

On je, bez sumnje, veliko pojačanje ovom klubu, posebno kada je zbog niza okolnosti u Sloboda Solanu otišao Darko Ilić, pa je pozicija pivotmena ostala nepopunjena. Dogovor o angažmanu Toromanovića u Gračanicu došao je spontano.

Dobar tim

Toromanović je dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine (više od 100 nastupa u dresu “Zmajeva”), a u klupskoj karijeri nastupao je za sarajevski Željezničar, Bosnu (Sarajevo), poljsku Vislu Plok i francuski Kretej.

- Ja se s Damirom Doborcem, sadašnjim trenerom Gračanice, dobro poznajem, dugo smo zajedno igrali u bh. reprezentaciji, a i često boravim u njegovom rodnom gradu Gradačcu, gdje su mi djevojka i prijatelji. Razgovarali smo i lako smo se dogovorili da u Gračanici ostanem godinu.

Moram priznati da mi je Gračanica “legla”, vidim imaju dobar tim i ne vidim razloga za bojazan da bi moglo biti borbe za opstanak - kaže Toromanović.

Na sve strane

Rođeni Cazinjanin ističe kako dobro poznaje ekipu Gračanice, koja je 2001. godine bila prvak Bosne i Hercegovine.

Tada je u ekipi bio i Doborac, današnji šef stručnog štaba Gračanice. Krajina iz Cazina je bila drugoplasirana na tabeli Prve lige.

- Ako vam nešto znači, ja danas živim u jednom četverouglu, od Gradačca, gdje su mi djevojka i prijatelji, do Cazina, gdje su mi roditelji, Sarajeva, gdje mi živi brat, i Gračanice, gdje mi je klub. To je, izgleda, tako moralo biti i nije mi teško stići na sve strane – govori Toromanović.

Dobili smo lidera

Damir Doborac kaže kako je Toromanović dobrodošao u Gračanicu, grad koji zna cijeniti dobre rukometne partije svakog pojedinca.

- Od Toromanovića očekujem da će svojim iskustvom i autoritetom, doprinijeti da ekipa Gračanice dobije lidera – riječi su Doborca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.