UFC

Flojd Mejveder otkrio da nije pristao ni na kakvu borbu na Rizinu

Trebala biti egzibicija organizirana pred manjim brojem bogatih gledalaca

Arhiv

Avaz Sport

8.11.2018

Sve ukazuje na to da od najavljenog meča Flojda Mejvedera Džuniora (Floyd Mayweather Jr.) i Tenšina Nasukave na Rizinovom novogodišnjem događaju neću biti ništa. Tako se barem može zaključiti iz Flojdove objave na Instagramu, nastale povodom njegovog povratka u SAD. 

Naime, prije samo dva dana iz Japana je stigla prava bomba, odnosno  vijest kako će se Mejveder boriti protiv supertelentiranog japanskog borca Nasakuve na 14. Rizin događaju (14. Rizin event, koji se održava 31. decembra u "Saitama Areni"). 

Flojd je čak sudjelovao na pres-konferenciji gdje je pohvalio svog 20 godina mlađeg protivnika, a svjetska borilačka javnost krenula je s reakcijama na tu objavu. Svoj sud dali su čak i neki analitičari poput Džoa Rogana (Joe Rogan), koji je pohvalio Japanca. Danas su se pojavile čak i informacije o honoraru za boksersku legendu.  

Ipak, prije nego što se sazna nešto više o meču, za koji se prvo objavilo da će se tek dogovoriti pravila i uvjeti, javio se Mejveder.  

- Sada kada sam se vratio na teritorij SAD, nakon dugog i razočaravajućeg puta u Tokio, imam potrebu obratiti se svojim fanovima i medijima u vezi s nadolazećim događajem 31. decembra koji je najavljen. Prije svega i najvažnije, mora vam biti jasno da ja, Flojd Mejveder, niti u jednom trenutku nisam službeno pristao na borbu protiv Tenšina Nasukave. Zapravo, uz sav mogući respekt, nikada nisam niti čuo za njega do ovog puta u Japan. Bio sam upitan za egzibiciju u trajanju od devet minuta, odnosno tri runde, gdje ću se boriti s protivnikom kojeg će odabrati promocija Rizin. Ono što sam saznao od Brajana Džonsona (Brian Johnson) iz "One Entertainmenta" je da je ovo trebala biti egzibicija organizirana pred manjim brojem bogatih gledalaca, za veliku svotu novca - kaže između ostalog Mejveder u obraćanju javnosti.    

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.