USPJESI

Emir Lokmić postao državni prvak u slalomu i viceprvak u veleslalomu

Bio bolji od Strahinje Stanišića iz Srbije i Jake Dvornika iz Slovenije

Avaz Sport

27.1.2019

Međunarodne FIS utrke u slalomu i veleslalomu, koje su ujedno bile i državno prvenstvo BiH, održane su na Bjelašnici. Na olimpijskoj planini su se tokom vikenda okupili takmičari iz deset zemalja kako bi pokazali svoje umijeće.

Tokom današnjeg dana takmičenja vozio se slalom, na kojem je prvo mjesto osvojio naš najbolji alpski skijaš Emir Lokmić sa vremenom od 1.45.01.

Lokmić je bio ispred Strahinje Stanišića iz Srbije sa vremenom od 1.45.57, i Jake Dvornika iz Slovenije sa vremenom od 1.46.07.

Mladi sportista je ovom pobjedom postao državni prvak BiH u slalomu.

Veleslalom se vozio jučer, a prvo mjesto je osvojio bh. alpski skijaš Marko Šljivić, dok je drugo mjesto osvojio Emir Lokmić, a bronzu Jaka Dvornik.

Marko Šljivić je prvim mjestom osvojio i titulu državnog prvaka u veleslalomu, a viceprvak je Emir Lokmić.

U ženskoj konkurenciji je u obje kategorije prvo mjesto osvojila Elvedina Muzaferija, a drugoplasirana je bila Šejla Merdanović, naša najbolja mlada takmičarka koja je pauzirala dvije godine. Merdanović je odličnim rezultatom također najavila uspješan povratak.

Na Jahorini će se u ponedjeljak, 28.01. i u utorak 29.01. održati dvije FIS utrke u veleslalomu i slalomu, što će ujedno biti i dobar pripremni trening za naše alpske skijaše koji početkom februara odlaze u Švedsku na Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju.

Alpsku reprezentaciju će voditi Nedžad Mirojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.