RUKOMET

Uskoro postajem saobraćajni inžinjer

Zbog sportskih obaveza imam manjak desetki u indeksu, kaže sjajno desno krilo tuzlanskog kluba

Zvekć: Uspješno spojila sport i nauku. Facebook

J.JEREMIĆ

28.1.2019

Za rukometašice tuzlanskog Jedinstva ova će sezona biti jedna od onih za zaborav. Nakon silnih igračkih i trenerskih promjena popularne “Labudice” prvenstvenu pauzu provode na devetom mjestu tabele, što ljubitelji rukometa u Tuzli nisu navikli.

Ljubimica Mejdana

Obično se očekuje da ljubimice Mejdana budu tik do nedodirljivih Gruda, ali jednostavno se desila jedna ovakva sezona. Pod vodstvom novog trenera Daniela Sabljića Jedinstvo će pokušati što bolje okončati takmičarsku godinu.

Igrački kadar sposoban je za to, a ako se zna da je najbolja rukometašica ostala u gradu soli, onda se ne treba brinuti za opstanak u društvu najboljih. Iako su se sa svih strana raspitivali za nju, Admira Zvekić ostaje s “Labudicama”, među koje je stigla 2015. iz Krivaje iz Zavidovića.

- Tuzla mi je brzo prirasla srcu zbog ljudi s kojima provodim vrijeme, ali i okoline, na koju nemam nijednu primjedbu. U ovom gradu upoznala sam prijatelje za života, ali ako već izdvajam nekoga , onda je to Neira Midžić. Družim se sa svim curama u ekipi i imamo super odnos - kaže Zvekić.

Ono što vrijedi spomenuti vezano uz ovu sjajnu rukometašicu je da uporedo s bitkama na parketu vodi i one u studentskoj klupi. Admira je apsolventica Saobraćajnog fakulteta!

Jedan ispit

- Ostao mi je još jedan ispit. Kada me pitaju kako je bilo moguće uskladiti redovno odlaženje na predavanja, treniranje i utakmice, ni meni ne izgleda moguće. Definitivno je to posljedica manjka desetki u indeksu - objašnjava 23-godišnje desno krilo Jedinstva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.