PRIZNANJA

Ivan Klepić i Ivona Ćavar najbolji mostarski sportisti

Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovao je i predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg

Mostar: Klepić i Ćavar najbolji sportisti. Vlada HNK

Fena

1.2.2019

Članovi Univerzitetskog karate kluba Neretva Ivan Klepić i Ivona Ćavar proglašeni su najboljim mostarskim sportistima u 2018. godini.

Ivona Ćavar aktuelna je prvakinja BiH i osvajačica bronzane medalje na Evropskom karate prvenstvu. Ivan Klepić osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u kategoriji više od 84 kilograma.

Najboljim muškim sportskim kolektivom u protekloj godini proglašeni su nogometaši Zrinjskog, a priznanje za najbolji ženski kolektiv dobio je Stonoteniski klub HT Eronet.

Priznanja su dobili i Lana Čović-Stanić (Džudo klub Hercegovac) u konkurenciji mlađih kadetkinja, Hrvoje Knezović (Džudo klub Neretva) u konkurenciji mlađih kadeta, Ivan Jozeljić (Džudo klub Borsa) u konkurenciji kadeta, Lana Pudar (Klub vodenih sportova Orka) u konkurenciji kadetkinja.

Najbolja juniorka je Teodora Stanković (Klub vodenih sportova Orka), a najbolji junior Kerim Sadiković (Klub vodenih sportova Orka).

Juniori HŠK Zrinjski dobili su priznanje za najuspješniju mladu mušku ekipu, dok je u istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji priznanje dobila kadetska ekipa Hrvatskog rukometnog kluba Katarina.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Miroslav Klepić (SKK Neretva), a najuspješniji sportski radnik je Željko Zadro (Džudo klub Borsa).

Nagradu za životno djelo posthumno je dobio dugogodišnji predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić. Ista priznanja dodijeljena su i dugogodišnjem karate treneru Suadu Ćupini, nekadašnjoj rukometašici i radnici Sportskog saveza Mostara Zdenki Prskalo, te Mihajlu Huđecu i Smiljanu Matanoviću.

Posebna priznanja sportistima za ostvarene izuzetne sportske rezultate u 2018. godini dodijeljena su Jasminu Kavazoviću, Emilu Markiću i Veliji Pirić, te sportskim kolektivima Stonoteniskom klubu Mostar, HKK Zrinjski, FC Mostar SG Staklorad, ŽNK Emina, Karate klubu Mostar, Boćarskom klubu Ante Rozić, Plesnom studiju "Mo-Stars" te baletu Arabeske Mostar.

Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovao je i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, koji je čestitao mostarskim sportašicama i sportašima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.

- Lično i u ime Vlade HNK, čestitam nagrađenim sportistima, sportskim radnicima i timovima. Neka vam ovaj izbor bude poticaj za daljnju izvrsnost i postizanje još boljih sportskih rezultata, te neka bude poticaj i izazov i svim ostalim sportistima, kako onima koji se takmiče tako i onima koji se rekreativno bave sportom - poručio je Herceg.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.