USPJEH

Džudo klub ON1 na Prvenstvu FBiH korak ispred svih

Plod i zbir kvalitetnog i predanog rada

Džudo klub ON1: Najuspješniji na prvenstvu. Avaz

Avaz Sport

18.3.2019

U subotu je održano prvenstvo FBiH u džudu za sve uzraste do seniorskog. Poletarci U-11, mlađe djevojčice i dječaci U-13, starije djevojčice i dječaci U-15, kadeti U-18 i juniori U-21.

Džudo klub ON1 je na prvenstvu bio klub s najviše takmičara i najuspješniji klub prvenstva.

Ovaj klub je na prvenstvu osvojio 23 medalje, što je izuzetan broj medalja poredeći se s drugim klubovima koji su bili u konkurenciji, posebno imajući u vidu da su na prvenstvu nastupali uglavnom klubovi s višedecenijskom tradicijom, a neki s tradicijom dugom više od 50 godina, za razliku od ON1,  koji je osnovan tek nedavno prije nekoliko godina.

ON1 borci koji su osvojili medalje i oni koji su nastupili na turniru:

Mustafa Hebib, Benjamin Hasanović, Emin Borušić, Emir Sabljaković, Ali Handan, Amor Bihorac, Ismail Alibegović, Abdulah Šljivo, Mesud Pupović, Muhamed Šehović, Ali Pupović, Din Karišik, Emin Šljivo, Omer Hadžić, Bakir Gobeljić, Imran Šehović,Rijad Smajlović, Adi Bihorac, Emin Kasalo, Zinedin Kadrić, Amin Đulić, Ilan Filipović, Hamza Šehović, Vahdet Karić.

Ovaj uspjeh je plod i zbir kvalitetnog i predanog rada, ispravnog sistema, stručnosti, dobrih partnerskih i prijateljskih odnosa sa najznačajnijim džudo centrima i relevantnim pojedincima u svijetu kao i plod rada naše uprave kluba na čelu s Adnanom Hadžićem. Posebno smo ponosni na naš tim mladih takmičarki ON1 kluba. Od njih šest koliko ih je nastupilo na prvenstvu četiri su postale prvakinje – Amina Merjem Hebib, Zahra Handan, Narin Handan, Lejla Karić, a dvije su postale viceprvakinje – Emina Ićindić i Azra Hadžić -  rekli su iz kluba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.