SPORT

Džan Šljivo za "Avaz": U svaku borbu ulazim kao da mi je najvažnija u životu

U svojoj dosadašnjoj karijeri, imao je 76 mečeva u kojima je 71 puta bio pobjednik

Džan Šljivo sa svojim stručnim timom. Eset Muračević

Piše: E. MURAČEVIĆ

26.7.2019

Bosanskohercegovački bokser Džan Šljivo, juniorski prvak Bosne i Hercegovine, član bokserskog kluba "Vogošća" u subotu, 27. jula, u Tetovu boksovaće protiv Baskima Jakupija, borca koji predstavlja Srbiju. Domaćin ovog meča je Makedonija. 

- U svaku od borbi ulazim kao da mi je ona najvažnija u životu i u nju ulažem svu svoju snagu i vještine kojima pokušavam doći do što boljeg rezultata kako bi na kraju meča, kao pobjednik, ponosno podigao zastavu svoje zemlje Bosne i Hercegovine. Moja porodica i trener Edis Efendić, podrška su koja me vodi ka pobjedama. Nakon subotnjeg meča nema odmora. Odmah kreću pripreme za četvtu profesionalnu borbu kojoj će biti domaćin Vogošća, mjesto iz kojeg sam krenuo u prefesionalne bokserske vode - kaže Džan Šljivo.

decembru prošle godine, u Sportskoj dvorani "Amel Bečković" u Vogošći, zabilježio je svoju prvu pobjedu u profesionalnom boksu. Boksovao je protiv njemačkog boksera Robina Šoengarta (Robina Schoengartha) koji je, pred silinom i vještinama osamnaestogodišnjeg sarajlije, meč predao u drugoj rundi. 

Već prvog juna ove godine, u Njemačkoj, uslijedio je njegov drugi meč u kojem je, opet, zabilježio pobjedu. Ovaj put boksovao je protiv njemačkog boksera Kalida Šenvarija (Khalid Shenwary) kojeg je Džan nokautirao u prvoj rundi. 


Džan Šljivo se boksom bavi od 2012. godine. U svojoj dosadašnjoj karijeri, imao je 76 mečeva u kojima je 71 puta bio pobjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.