RUKOMET

Više od 300 dječaka na 4. Lysobact međunarodnom turniru u Sarajevu

Cilj turnira je da se rukomet popularizira kao sport u našoj državi, da se što veći broj djece uključi u rukometne škole i akademije

Učestvuje mnoštvo ekipa. Avaz

Piše: Avaz.ba

28.8.2019

Sarajevo će po četvrti put biti domaćin LYSOBACT Međunarodnog rukometnog turnira za dječake pod sloganom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 30. 8. – 1. 9. 2019. godine u sportskim dvoranama „Sabit Hadžić“ Ilidža i „Ramiz Salčin“ Mojmilo. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje „SPIRITUS“ Sarajevo. 

Povodom ovogodišnjeg turnira danas je u dvorani Mojmilo „Ramiz Salčin“ održana Press konferencija na kojoj su se obratili ispred organizacije turnira Dejan Radović, zatim generalnog sponzora kompanije Bosnalijek gospođa Amela Mujanović, selektor selekcije Kantona Sarajevo U-17 Zuhdija Korkarić, te mladi igrači selekcija u obje kategorije Simon Mrda i Amar Korkarić.

Rukomet kao sport u ovom trenutku nalazi u najtežoj poziciji od stvaranja naše države.

- Upravo vođeni time ove godine smo organizovali najjači turnir od njegovog nastanka. Na turniru će igrati ekipe koje nam dolaze iz regiona i Europe, a koje sa svojim seniorskim selekcijama imaju značajnu ulogu u regionalnom i europskom rukometu. Turnir će za razliku od prethodnih godina, zbog velikog interesovanja klubova, brojati 16 klubova u dvije generacije mladih rukometaša koji nam dolaze iz šest država. Klubovi koji nastupaju su: RK Pik Seged, RK Metalurg, RK Crvena Zvezda, RK Zamet, RK Dobova, RK DOL Tki, RK Borac, RK Izviđač, RK Krivaja, RK Čelik Junior, RK Kakanj i Selekcija Kantona Sarajevo.

Cilj turnira je da se rukomet popularizira kao sport u našoj državi, da se što veći broj djece uključi u rukometne škole i akademije koje se nalaze na području grada Sarajeva ali i cijele Bosne i Hercegovine. Organizacijom ovog turnira želimo da pomognemo klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije - istakao je ispred organizatora turnira Dejan Radović.

Smisao i cilj projekta je prepoznala i najveća domaća farmaceutska kompanija Bosnalijek i postala je sa svojim brendom LYSOBACT generalni sponzor turnira. Ispred generalnog sponzora medijima je gospođa Amela Mujanović izjavila:

- Zadovoljstvo nam je biti generalni sponzor 4. međunarodnog rukometnog turnira za dječake, „VIŠE OD IGRE“ koji ove godine nosi naziv našeg najpopularnijeg brenda LYSOBACT.

Bosnalijek je društveno odgovorna kompanija koja je u svom svakodnevnom djelovanju u potpunosti posvećena brizi o zdravlju kao osnovnoj životnoj vrijednosti, koju zagovaramo i putem našeg novog korporativnog slogana „Prvo zdravlje“, kontinuiranim ulaganjem u najbolji način održavanja zdravlja, a to je sport.

Sportske aktivnosti su uvijek bile temelj zdravog razvoja djece i sticanja zdravih navika, a nama je drago podržati ono što je u skladu sa našom misijom unapređenja kvaliteta života.  Organizatorima želimo uspješan turnir, a mladim učesnicima dobru zabavu i druženje, te odlične rezultate - riječi su Mujanović.  

Domaćin na turniru će biti selekcija Grada Sarajeva koja će nastupati u dvije kategorije dječaka, i to u godištima 2002 i 2004. Selekcije se se okupile 01.08.2019 a iste čine igrači koji nastupaju u Kantonalnoj rukometnoj ligi KS. Navedene selekcije će sa klupe predvoditi selektori Zuhdija Korkarić i Amar Čavčić. 

Otvorenje turnira i prve utakmice su planirane za petak 30.08.2019. u sportskom centru "Sabit Hadžić" od 12:30 sati te u sportskom centru "Ramiz Salčin" od 15 sati, ulaz na turnir je besplatan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.